• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakie narzędzia na rozpoczęcie działalności (PUP)

musiej

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3
Miasto
Biała Podlaska
Myjka jest potrzebna.Ja się napaliłem ,że już nie będzie mi chlapać na ubranie podczas mycia. Nie chcę nikomu ze sprzedawców robić koło tyłka ale w swojej musiałem wszystko dokręcać i sprawdzać. Pod jednym z węży nie było uszczelki, musiałem dać swoją. Takie niuanse ale wk.....ją . Musisz sam sprawdzić może trafisz na lepszy model. Tak na marginesie czemu z PUP dotacje bierzecie. Z unijnych do roku dają pomostówkę co miesiąc od 1500 do 1850 w zależności od projektu .Trzeba poszukać w waszym województwie. PUP też ma o tych dotacjach informacje. W sumie wyjdzie do 45 000 ale papierologji od groma.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Pierwszego lutego sam będę składał pismo o dotacje. Tylko że ja wiem co chce robić i nastawia się na kilka rzeczy z których wiem że jest siano. Dzisiaj klient pyta " a co z przekładka opon"? Mówię że: u mnie nie będzie. I już. Jeśli autor postu będzie sam na warsztacie i chce robić wszystko (od przekładki opon po czyszczenie rury klientce) to czuję że za długo nie popracuje. Za dużo pracy a za mało fachu:)

MichałLG

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Gdańsk
Myjka jest potrzebna.Ja się napaliłem ,że już nie będzie mi chlapać na ubranie podczas mycia. Nie chcę nikomu ze sprzedawców robić koło tyłka ale w swojej musiałem wszystko dokręcać i sprawdzać. Pod jednym z węży nie było uszczelki, musiałem dać swoją. Takie niuanse ale wk.....ją . Musisz sam sprawdzić może trafisz na lepszy model. Tak na marginesie czemu z PUP dotacje bierzecie. Z unijnych do roku dają pomostówkę co miesiąc od 1500 do 1850 w zależności od projektu .Trzeba poszukać w waszym województwie. PUP też ma o tych dotacjach informacje. W sumie wyjdzie do 45 000 ale papierologji od groma.
Ja 8 grudnia zlozylem wniosek a jakos dwa dni pozniej dzwonila do mnie Pani z urzedu ze mam sie wstawic na szkoleniu abc malego biznesu bo dostalem dotacje. Wiec u mnie papierologi i chodzenia bylo na dwa dni. Zawsze w późniejszym okresie mozna wziąść kolejna dotacje

saviola93

Bywalec
Punktów
2
Pierwszego lutego sam będę składał pismo o dotacje. Tylko że ja wiem co chce robić i nastawia się na kilka rzeczy z których wiem że jest siano. Dzisiaj klient pyta " a co z przekładka opon"? Mówię że: u mnie nie będzie. I już. Jeśli autor postu będzie sam na warsztacie i chce robić wszystko (od przekładki opon po czyszczenie rury klientce) to czuję że za długo nie popracuje. Za dużo pracy a za mało fachu:)
Faktycznie chodzi mi po głowie aby z sprzętu do opon zrezygnować tym bardziej że na mojej ulicy jest już wulkanizator. A pochwal się co ty będziesz robił i co zamierzasz kupić za te pieniądze

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Będę naprawial jak do tej pory osobowki, busy i ciezarowe. Jeśli przyznają mi dotacje to uzupełnię sprzęt którego nie mam np. Do kluczy i jakiś programator. Resztę niestety trzeba dołożyć że swoich pieniędzy.... jeśli startujemy od zera (czyt. Za dużo sprzętu nie masz ) to na sam początek na twoim miejscu kupił bym launcha do tego wózek z narzędziami szlifierka,wiertarka, z dwa konkretne lewarki itd. Chodzi o to żebyś miał podstawowe narzędzia do pracy. Ja bym tak zrobił...

Do góry Bottom