Jest ważna jeżeli chcesz robić wydajnie (masz wszystkie podstawowe narzędzia w zasięgu ręki a nie latasz po całej hali.... i o porządek łatwiejMoim zdaniem na początek;
-szafka narzedziowa choć nie koniecznie.

Ale fakt musi być solidna i duża.
Jest ważna jeżeli chcesz robić wydajnie (masz wszystkie podstawowe narzędzia w zasięgu ręki a nie latasz po całej hali.... i o porządek łatwiejMoim zdaniem na początek;

chcesz mi powiedzieć że na serwisie (wymianie filtrów i oleju nie idzie zarobić ?)mam inne zdanie na ten temat,podstawowy sprzet mam, stół warsztatowy,imadło jest.co do wysysarki, mozna zaciagnąć paliwo ze zbiornika do filtra,czasami korek oleju ma zrąbany gwint i jest wkrecony na jakis silikon, wtedy warto odessać olej.Stoły warsztatowe nawet używki dobrze zrobione to 2 koła, chyba że przykreci imadlo i będzie się bał uderzyć. Musisz sobie odpowiedzieć na jedną zajebiscie ważną kwestię jakie auta, jacy klienci i jaki zakres usług. Urządzić na początek da się wszystko, ale napewno nie za 20k na wysokim poziomie. Jakbym miał wybór pomiędzy spuszczaniem oleju, a wysysaniem to zdecydowanie pierwsza opcja ale dążył bym do tego żeby nie celować w te usługi, bo jak nie masz 10 podnośników do tego przeznaczonych to nie zarobisz.
dlatego nie chce celować w wysoką półkę. Czym sie różni podnośnik za 14 tys od tego za 6 ?Kolego za powiedzmy pierwsze dwie pozycje które podałeś to ma juz po budżecie jeśli ma celować w wysoką półkę, a gdzie jeszcze szafka jak będzie trzeba rzucić z 6-7 koła?
nie wniosek jeszcze nie wypełnionyMasz już wypelniony wniosek?
komputer jest chińczyk, fakt można by sie zastanowić nad jakimś podstawowym testerem (legalnym)Wysysarka na początek, raczej zbędna.. można sobie to dokupić później.. ja bym zainwestował w jakiś komputer, nawet najprostszy, co by Cię nakierował na coś.. no ale najpierw faktycznie powiedź co chcesz robić, bo jeśli klimę, to coś innego, jeśli elektronika to coś innego.. wszystkiego się nie da robić
Im szersza oferta tym większa szansa na to ze nie będzie problemu z pozyskaniem klientów (moim zdaniem)Powiedz mi SYNU co ty za działalność chcesz otworzyć? Bo sądząc po poście to sam nie wiesz co chcesz robić. Za 20000 masz warsztat tak wyposażony że "pracujesz i zarabiasz"
Kanał jest a z tego co wymieniłeś to nie ma właśnie podnośnika dwukolumnowego, i prasyMoim zdaniem na początek;
-Prasa,
-Podnośnik żaba lub bałwanek,
-Sprężarka +klucz pneumatyczny+komplet nasadek,
-Komplet kluczy 3/4 najlepiej 12katne,
-zestaw kluczy 1/2, 2/3, 1/4,
-klucze płaskie, gięte,
-dobre wkrętaki,
-katowka np 125,
-dobre imadło,
-tester,
-miernik,
-może być podnosnik dwukolumnowy ale i na kanale można robić chyba,ze nie ma.
I wiele innych dupereli jak: szczypce, lampy, ściągacze, łyżki montażowe, młotki itd.
chcesz mi powiedzieć że na serwisie (wymianie filtrów i oleju nie idzie zarobić ?)
Lidl czy Aldi ta sama marka .firma nie jest chyba zbyt profesjonalna
y Włoski producent Fiac. Ceny na krajowym rynku rewelacyjne. Polecam szczególnie do warsztatu AEG B200/52 zabudowany na zbiorniku powietrza 200l o wydajności 520l/min. Pociągnie każdy klucz i podnośnik.