• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jakiej firmy instalację LPG polecacie

zalman85

Początkujący
Punktów
0
Jak każda firma.
Kiedyś pionierem był BRC teraz jest to firma jedna z wielu...
Dla mnie STAG to przyszłość BRC się umywa jest to oczywiście moja opinia

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja nic na ten temat nie mysle bo jej nie znam , Natomiast zamiast szukac wynalazkow polecam polski sterownik Agisa ... dlaczego ? Ponieważ tylko on w moim wielorybie byl wstanie dobrze obrobic moj motorek 3V6

A

autozibi

Z góry przepraszam , że się wtrącę , nie znam się w ogóle na instalacjach gazowych ,
ale napiszę tylko to co zasłyszałem od mojego znajomego , który się tym trudni około 10 lat .
A więc on zakłada STAGA sterowniki , w większości wypadków zakłada wtryskiwacze HANA ,
parowniki to LANDI RENZO a czasami całe kompletne instalacje BRC .
Ogólnie od ludzi słyszę o nim pozytywne opinie . On sam też twierdzi , że nie ma większych reklamacji .
Zwrócił mi uwagę na bardzo ważną rzecz a więc na sam montaż a dopiero później na strojenie instalacji .
Widziałem ostatnio u niego mercedesa W211 E500 na poprawkę po innym "fachowcu" ,
szkoda , że nie mam zdjęć ale to była jakaś porażka a teraz jest super .
Na starej instalacji listwa wtryskowa do kolektora ssącego była w odległości około 40 cm
aktualnie wtryskiwacze są w odległości 5 cm . Różnica porażająca :eek::eek::eek: .
Tak czy inaczej nawet dla mnie takiego laika jest to przepaść . I takich przypadków ma wiele .
Niedawno też montował gaz do JEEP - a GRAND CHEROKEE do motoru 5.7 V8 .

Myślę , że nikogo nie obraziłem , napisałem tylko to co widziałem i trochę zasłyszałem .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A ja odpowiem tak , że wiekszość instalatorów montuje Staga czy KME nie mowiac o Landi Renzo czy BRC . Nie sa to złe instalacje i proste auta beda chodzic , kiedys na gazniki wkladało sie rury ze srubką i bylo dobrze ale .... siedzac troche i w informatyce jak i w LPG uwazam ze pomijajac wlasciwy reduktor i wtryskiwacze ktore sa bardzo waznym elementem sterowniki powyzsze niczym ciekawym sie nie charakteryzują . Owszem instalacja ma bardzo wazne znaczenie i jak to zrobi druciarz to nic popraznie nie bedzie pracować . Ja mam sterownik Agisa i po analizie jego pracy jak i po paru doswiadczeniach z autami twierdze ze jest dobry a nawet lepszy od innych , pozwala na obnizenie zuzycia LPG płynne przejscie nawet w temp silnika 15 st i ma wiele ciekawych ustawien a algorytmie .

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Z mojej strony trudno się wypowiedzieć na temat Agisa bo w moich stronach to mało znana firma. Mnie, żeby coś przekonało to muszę zobaczyć, dotknąć, taki syndrom św Tomasza. Krótko mówiąc nie ma przedstawiciela, który by coś nie coś bąknął na temat. Natomiast Stag jest wszędzie i nie ma z nim problemów. W regionie montowany jest też Lecho ale to sama porażka, bo ci co założyli to cały czas problemy jak nie z samym sterownikiem to dyskomfortem jazdy. Jak możesz Marku to daj linka na stronę Agisa i pytanie jakiego fejsu do tego używasz?

empik8

Nowy
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
Witam. Jestem tu nowicjuszem, w instalacjach LPG tym bardziej, ale może jakiś fachowiec mógłby mnie wspomóc informacją, jaka instalacja byłaby najodpowiedniejsza do Mazdy 3 rocznik 2005 przebieg 128 tys? A może też poleci mi jakiś warsztat w okolicach Katowic, Rudy Śląskiej?

A

autozibi

Witam. Jestem tu nowicjuszem, w instalacjach LPG tym bardziej, ale może jakiś fachowiec mógłby mnie wspomóc informacją, jaka instalacja byłaby najodpowiedniejsza do Mazdy 3 rocznik 2005 przebieg 128 tys? A może też poleci mi jakiś warsztat w okolicach Katowic, Rudy Śląskiej?
Czy tam jest silnik Forda ?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Z mojej strony trudno się wypowiedzieć na temat Agisa bo w moich stronach to mało znana firma. Mnie, żeby coś przekonało to muszę zobaczyć, dotknąć, taki syndrom św Tomasza. Krótko mówiąc nie ma przedstawiciela, który by coś nie coś bąknął na temat. Natomiast Stag jest wszędzie i nie ma z nim problemów. W regionie montowany jest też Lecho ale to sama porażka, bo ci co założyli to cały czas problemy jak nie z samym sterownikiem to dyskomfortem jazdy. Jak możesz Marku to daj linka na stronę Agisa i pytanie jakiego fejsu do tego używasz?
fejs standart taki jak do kme ,
http://www.acon.com.pl/pl/

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa

piglut

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
warszawa
dzienki bo właśnie taki mam w swoim pontonie-pontiac i jestem w fazie dostrajania jego kupiłem interfejs i metodom prub i błędów dostrajam go do auta .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Pytanie na temat instalacji jest troche bez sensu albowiem inaczej sie gazuje auto V8 4L a inaczej 1L . inne tematy inne zagadnienia . Ja zalecam ogolnie zainstalować odpowiednią do danego silnika i dobrą .

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
Szczerze jak mam się wypowiedzieć to tylko instalacje AC Staga są najbardziej godne polecenia ja miałem kilka i praktycznie żadnych problemów.

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
Wiesz zrobiłem na niej ponad 60 tyś i wymieniałem filtry tylko a sąsiad ma brc i wiecznie problemy chociaż niby lepsze :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiesz ... znam goscia co na keihinach zrobil juz 200 000 i wszystko w normie . A AC jest przereklamowane i wiele zalezy od gazownika i co i jak wstawił

Do góry Bottom