• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Janusze za kierownicą

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Jeżdżąc samochodem coś chwila mnie krew zalewa jak widzę co ludzie wyczyniaja za kierownicą. Najbardziej irytującą rzeczą jest nieużywanie kierunkowskazów. Stoję przed rondem, chcę włączyć sie do ruchu, czekam bo nie mrugaja w prawo więc myślę jadą prosto, a gdzie tam, trzech typów zjechalo z ronda bez kierunkowskazów.
Kolejny przyklad. Stoję przed przejazdem kolejowym chyba 4 w kolejce. Szlaban się otwiera i auta ruszaja. Nagle typ co stał za mną, wyprzedza mnie i wciska się przede mnie. I jedzie dalej przede mną. Ile zaoszczedzil czasu? Pół sekundy? A zamieszania zrobił wyprzedzajac mnie jakby do pożaru jechal.
To tylko przyklady z dzis.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Dzis octavia 2 ale bez wzgledu na to jakim autem jadę to zachowania innych kierowców są te same.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Partyzantów nie brakuje...Tak jak wszędzie.
Ale tak na marginesie ty nie odwaliles czegoś na szosie?;) pozdrawiam;)

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
Wyjaśnienie jest bardzo proste - ludzie nienawidzą innych ludzi, gardzą nimi, nawet się cieszą, że postoisz na tym rondzie, albo, że będziesz za nim, albo, że miałeś wypadek, albo, że Cię policja dupnęła. To tylko nieliczni są w stanie przyznać. To uraza podświadoma i nieskierowana na jakiś konkretny cel. To zjawisko coraz częstsze w społeczeństwie i mniej lub bardziej każdy jest nim skażony, tyle, że w dodatku postępuje w jakieś niespotykane dotąd poziomy. Przyczyn jest wiele np. rywalizacja między samcami - jeśli widzisz, że jakiś typ lat 28 jeździ nowym Q7, a Ty zapieprzasz całe życie i nie masz na łatanie swojego 20 letniego auta, to w twojej podświadomości narasta głębokie poczucie, że coś jest nie tak i tak to się objawia. Oczywiście ten z Q7 też ma chorą satysfakcję, że polakom biedakom cebulakom gul skacze i dlatego w końcu będziemy się zabijać. Tak było całą historię ludzkości - od Kaina i Abla. Z tym, że tam to było z czego innego, a w naszych społeczeństwach zdecydowana większość bogactw bierze się z pasożytnictwa czy wyzysku jawnego lub ukrytego, czasem na tych z drugiej półkuli(choć w zasadzie chodziło tu i tu o poczucie niesprawiedliwości). Zaczyna się od takich małych rzeczy, bo do tego, żeby kogoś po prostu znokautować kijem hamuje nas kultura osobista, przekonania moralne, niechęć do kłopotów z prawem i nakręcania spirali nienawiści, ale to też ma swoje granice.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Sa dzbany. Dzis wyprzedzamy superba a ten mi po gazie. Ok. Następny manewr uruchomilem wszystkie 240KM pyk jestem przed gościem.
I tera najlepsze te 240KM na ful pedale kopci jak titanic. I tak tez gosciowi zrobilem. Widoczność spadla do 1 metra

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
pierw zajeżdżają drogę, że ledwo się wyrabiasz na trawniku przy barierce, a potem czują się poszkodowani: bo jak "waśćmościowi" można zwrócić uwage.

Punktów
0
Wyjaśnienie jest bardzo proste - ludzie nienawidzą innych ludzi, gardzą nimi, nawet się cieszą, że postoisz na tym rondzie, albo, że będziesz za nim, albo, że miałeś wypadek, albo, że Cię policja dupnęła. To tylko nieliczni są w stanie przyznać.

To niestety smutna prawda...

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Z tymi autami gorszymi od innych. To ja se tłumaczę że co z tego że ja mam auto już prawie 20 letnie a gość z mojego wieku kupuje passata z salonu, ale ja umie zrobić sobie auto, wyspawać, pomalować, a on nie umie nic. A ogólnie to mam w dupie kto czym jeździ. Dom jest, rodzina jest, jedzenia nie brakuje.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja mam co roku "nowe auto" kupuje takie za 1500 zł i heja

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Ja mam taką zasadę. Wpuszczam z boku tylko auta gorsze od mojego. No i rzadko komu się uda żebym go wpuścił

Do góry Bottom