• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jeep 2,7 crd

uri6666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wieleń
Witam po wymianie uszczelnień w pompie paliwa ( common rail cp1) na zimnym silniku wachluja obroty jak się rozgrzeje jest ok czy ktoś wie gdzie tkwi problem.... Pozdrawiam

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Uszczelnienia sam robiłeś czy warsztat?

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
W takich przypadkach mówię- Niech naprawia ten co zepsuł :p

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Kiedyś trzy razy próbowałem robić cieknącą pompę boscha w 307 2.0 hdi chyba z 2003 roku. Za pierwszym razem od razu pociekła, za drugim po minucie a za trzecim razem mimo spolerowania wszystkich miejsc styku na lustro, skręcenia co do nm po pół obrotu i sprawdzaniu dekli na szkle( idealnie równe) wytrzymała 30 minut... oczywiście zestawy naprawcze oryginalne.
Czyli zacznij od kupienia drugiej pompy :D

uri6666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wieleń
Witam po wymianie uszczelnień w pompie paliwa ( common rail cp1) na zimnym silniku wachluja obroty jak się rozgrzeje jest ok czy ktoś wie gdzie tkwi problem.... Pozdrawiam
Uszczelnienia sam robiłeś czy warsztat?
Uszczelnienia sam robiłem oringi na przewodach nowe pompa jest ok nic nie cieknie ale na zimnym silniku wachluja obroty tak sobie teraz myślę że może jeszcze filtr paliwa obejrzeć bo autko mam od niedawna

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Możliwe przyczyny: Powietrze w układzie paliwowym, jedna z sekcji kuleje, regulator ciśnienia paliwa pada.

uri6666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wieleń
Możliwe przyczyny: Powietrze w układzie paliwowym, jedna z sekcji kuleje, regulator ciśnienia paliwa pada.
Wczoraj zciaglem peszel ten czarny z przewodu od filtra do pompy i przy odpaleniu na początku z paliwem leci jakby piana więc zacznę chyba od filtra

uri6666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wieleń
Witam po dłuższym czasie problem wrócił obroty znowu wachlowaly jak wyciągnąłem filtr paliwa okazało się że przed filtrem przewód elastyczny był luźny i zaciagal powietrze wymieniłem i dopiero teraz ma moc

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
udało sie gratuluje ! szkoda ze nie sprawdziłes wczesniej :(

Do góry Bottom