• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

jeep grand cherokee 4.7 nie odpala

marek0852

Początkujący
Punktów
0
Witam Wszystkich użytkowników. Piszę z problemem bo nie wiem co może dolegać dla mojej kruszynki.
Jeep grand cherokee wj 4.7 v8. Auto zgasło w czasie jazdy, przy kręceniu rozrusznikiem próbowało łapać ale nie odpaliło. Na pierwszych dwóch cylindrach kompresja była 2 bary na reszcie około 6. Zrobiony remont silnika, nowe tuleje, tłoki, pierścienie, zawory w głowicach, nowy rozrząd. Sprawdzone wtryski, nowe świece. Po złożeniu suto zachowuje się jak przed remontem, trochę łapie ale nie odpala.. Jest iskra, wtryski podają benzynę. Rozrząd sprawdzony drugi raz wszystko, wszystko na znakach. Na kompie nie ma błędów. proszę o pomysły co jeszcze sprawdzić. Jakieś sugestie, podpowiedzi? będę bardzo wdzięczny

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Witam Wszystkich użytkowników. Piszę z problemem bo nie wiem co może dolegać dla mojej kruszynki.
Jeep grand cherokee wj 4.7 v8. Auto zgasło w czasie jazdy, przy kręceniu rozrusznikiem próbowało łapać ale nie odpaliło. Na pierwszych dwóch cylindrach kompresja była 2 bary na reszcie około 6. Zrobiony remont silnika, nowe tuleje, tłoki, pierścienie, zawory w głowicach, nowy rozrząd. Sprawdzone wtryski, nowe świece. Po złożeniu suto zachowuje się jak przed remontem, trochę łapie ale nie odpala.. Jest iskra, wtryski podają benzynę. Rozrząd sprawdzony drugi raz wszystko, wszystko na znakach. Na kompie nie ma błędów. proszę o pomysły co jeszcze sprawdzić. Jakieś sugestie, podpowiedzi? będę bardzo wdzięczny
9aed1026124_panie_kto_tak_to_.jpg :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A masz kompresję na cylindrach po remoncie?
Założę się, że była u ciebie moja znajoma w miniówce i silnik odwrotnie włożyłeś bo żeś się gapił na dzieuche zamiast na silnik

marek0852

Początkujący
Punktów
0
Panowie pisze z problemem, bo może faktycznie mechanik mnie naciąga. Ja chce zapłacić i mieć wymazony samochód. Czy jest w stanie ktoś pomoc czy tylko prześmiewca się?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja miałem taki przypadek, że fordzisko stało ma zewnątrz silnik chodził i nagle zgasł. I H wi dlaczego.
Na monitoringu patrzyłem gdzie dałem kluczyki ale widzę to fordzisko i lecąca z wiatrem reklamówkę. Cyk reklamówka zassana silnik zgaszony. Dolot miałem nieposkrecany

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Panowie pisze z problemem, bo może faktycznie mechanik mnie naciąga. Ja chce zapłacić i mieć wymazony samochód. Czy jest w stanie ktoś pomoc czy tylko prześmiewca się?
Co ty chłopie farmazonisz :bored:
Chyba we śnie miałeś tego mechanika, a potem się obudziłeś jak ci się mokro zrobiło...:D
Sam żeś upartaczył ten ,,remont,, silnika, a że nie masz pojęcia o pojęciu to i wyszło jak wyszło...:rolleyes:

marek0852

Początkujący
Punktów
0
Ja jestem elektrykiem nie mechanikiem a że mechanik trzyma go już 2 miesiące i teraz nie może odpalić szukam porad we własnym zakresie. Nie wiem po co ty jesteś na tym forum skoro zamiast pomoc to próbujesz wróżyć z kart czy robił to elektryk czy mechanik. Naprawdę brawo:) wiesz gdybys szukał porady elektrycznej to w przeciwieństwie do ciebie udzielam jej każdemu. Czy to elektryk czy piekarz

Do góry Bottom