@mar.wo
Raczej nie, gdyż paragon to jedno, a faktura to drugie.. czyli gdy wystawisz paragon i fakturę na to samo to chyba prawnie wykonałeś 2x te same usługi.. tylko że raz wystawiłeś paragon, a raz fakturę
@shrek
Dobrze, wiedzieć, będę musiał rozwinąć chyba te wszystkie pozycje

Do takiej sprawy chyba najlepiej sprawdza się drukarka fiskalna, niż kasa fiskalna, ponieważ wszystkie rzeczy mamy na komputerze i tylko szybka "szukajka" i dokładnie wpisujemy KOD + Cenę, a na kasie trzeba troszkę znać tych kodów
@Misiek
Ja osobiście jestem tylko na ryczałcie, a wiec wpisuję jedynie usługę czyli np.: Wymiana Oleju x1 * 20 zł i Wymiana filtru oleju x1 * 5 zł - Podsumowanie paragonu - 25 zł..
A jak klient chce, to mu osobno daje paragon z hurtowni itd..
Troszkę gorzej mam, bo w sumie zbytnio zarobić na częściach nie mogę, jedynie tyle co powiem więcej klientowi na usłudze..
A ty sprzedając również części musisz wpisać tak:
- Wymiana Oleju x1 - 20 zł
- Wymiana Filtru Oleju x1 - 5 zł
- Olej silnikowy - 100 zł
- Filtr olejowy - 25 zł
Suma: 150 zł
Jak byś jeszcze prowadził magazyn no to wtedy musisz mieć np.: Olej silnikowy Castrol 10W40 4L, Filtr oleju OP xxx .. itd
W sumie od następnego roku jak wszystko będzie dobrze, to zamierzam przejść na księga przychodów i wydatków + vat i otworzyć przy warsztacie, dodatkowo sklep..
A zastanawiam się jeszcze czy podłączając kasę fiskalną do komputera istnieje jakiś program na komputer który pozwoli mi z niej zrobić drukarkę fiskalną

Czyli na kompie wpisywał bym cenę + towar, a reszta by szła do kasy i ona drukowała itd
W sumie przy dodawaniu PLU do bazy kasy, za każdym (pojedynczym) dodaniem zawsze się drukuje paragon informujący, dlatego mnie zastanawia

Tak to można mieć na pulpicie wszystkie kody i je w programie dodawać, później wszystko na kasę