• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kia carnival 2.9 crdi

smerf

Nowy
Punktów
0
witam wszystkich mam duży problem z kia carnival 2.9 crdi zerwał sie pasek rozrządu podczas jazdy koles wymontował głowice i odał do naprawy (planowanie, wymiana dwóch zaworów i przy okazij uszczelniaczy) po zamontowaniu tej głowicy i załorzeniu nowego rozrządu auto nie odpala przycholowali je do mnie rozebrałem rozrzad i jeszcze raz go ustawiłem i auto dalej nie odpala ale jak dam mu "plaka" na rozruch to odpala i zaraz gasnie podłączyłem komputer i nie ma żadnych błedów cisnienie pompy paliwa ok czujniki obrotów ok prosze o pomoc

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Test przelewowy wtryskiwaczy, tam są delphi i potrafią zdechnąć po leżakowaniu:)

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
oj tak mi w megance delphi padly jak auto stalo 3mc nieruszane :)

smerf

Nowy
Punktów
0
dzisiaj dałem te wtryskiwacze do sprawdzenia jutro bede wiedział czy zdechły

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
oj te carnivale stoją teraz u mnie 2 w jednej strzelił rozrząd w drugiej pękł wał i tak z 3-silników składam 2 które mają chodzić, to fakt że wtryski w nich nie należą do zbyt trwałych,pytanie czy poprzedni mechanik przepompował wtryski bez podpięcia pod sterownik czy pozakładał wszystko i piłował od razu bo delphi są czułe na brak paliwa.

smerf

Nowy
Punktów
0
pewnie poskładał to wszystko i piłował

chylins

Nowy
Punktów
1
Jak kolega uporał się z problemem co było przyczyną? mam podobny problem. Pękł pasek wymieniono wszystkie rolki , paski, pompę wody , uszkodzone były dźwigienki i wałek dźwigienek reszta ok. ale niestety nie odpala , zapłon ustawiony zgodnie ze znakami i nic fakt stał 2 miesiące, i nie wiem co dalej, żadnych błędów nie wyświetla na plaku odpala , puki ma w gardzieli plak silnik nawet ładnie i równo pracuje ,

Igorro

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam. Mam sedone 2.9crdi w automacie. Czy silnik z manuala będzie pasował? Konieczna przekładka

Do góry Bottom