• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia cee'd 1.6crdi szarpanie podczas jazdy

Nieznamsie

Nowy
Punktów
0
Cześć Zakupiłem Kia Ceed 1.6 CRDI III GT Line 136 KM automat 7DCT 133k przejechane i zauważyłem kilka problemów:

Szarpanie podczas jazdy:
Czasami, przy prędkościach 50 km/h czy 100 km/h, auto zaczyna szarpać. Na obrotomierzu nie widać żadnych skoków, a problem ustępuje po dodaniu lub odjęciu gazu.
Był błąd świecy żarowej 2 cylindra ale wymieniłem i nic nie dalo jedynie zaczęło tak się dziać po 30min wyjazdu od mechanika a nie od razu

Skaczące obroty na postoju:
Parę dni temu jadąc do pracy, zauważyłem kolejny problem. Po jeździe autostradą i wjechaniu do miasta (silnik rozgrzany), przy zatrzymywaniu się na światłach lub w korku obroty zaczęły skakać od 700 do 1000. Co ciekawe, podczas jazdy nie było żadnych objawów, a po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika obroty na postoju wróciły do normy.
Dzisiaj jechalem autostrada 100-120, zjechałem i i na zjeździe się zatrzymałem na światłach i spadek z intensywnej jazdy do 0 spowodował że znowu zaczęło falować. Po tym zjeździe jechałem za busem 50/h 20 min i na następnym zatrzymaniu już nie falowalo

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
na poczatek diagnostyka komputerowa ,,parametry,cisnienie paliwa,zawor egr ,przeplywomierz mialem takie objawy gdy opilki byly w ukladzie i wtryski padaly.

Do góry Bottom