• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia optima 1.6 T-gdi częsta nie odpala za pierwszym razem

Punktów
0
Czasami auto nie odpala za pierwszym razem. Za drugim zawsze. Akumulator sprawny. Auto z 2019, 31 tys. km przebiegu. Przy 30 tys. padły świece. Były przepalone. ASO wymieniło świece i na tym zakończyło pracę. Przyczyna nie ustalona poza tym, że może kiepskie paliwo co nie w godzi w grę. Co powinno się zrobić żeby znaleźć przyczynę i co to orientacyjnie może być. Od czego powinno się zacząć? Co zlecić ASO do sprawdzenia?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Sprawdzenie układu paliwowego... Auto nowe, jeśli ma gwarancję oddaj do ASO i żądaj naprawy i to ich ból dupy a nie Twój... To oni mają naprawić Twoje auto a nie Ty dać mechanikowi na tacy rozwiązanie... A może jeszcze pokazesz mu jak to ma zrobić? A on weźmie kasę...

Punktów
0
Sprawdzenie układu paliwowego... Auto nowe, jeśli ma gwarancję oddaj do ASO i żądaj naprawy i to ich ból dupy a nie Twój... To oni mają naprawić Twoje auto a nie Ty dać mechanikowi na tacy rozwiązanie... A może jeszcze pokazesz mu jak to ma zrobić? A on weźmie kasę...
Niestety ASO umywa ręce. Może zła benzyna. A tą tankuje na dobrych stacjach. Robota ASO wymieniliśmy świece i dowidzenia. Skutek usunięty przyczyna nieustalona. Zostawiając auto chcę im zlecić co mają zrobić i sprawdzić inaczej sami nic nie zrobią i oddadzą auto jak było. Bo wiadomo jak coś jeszcze na gwarancji wyktyją to ich koszt. Do tego pewnie wiedzą co trzeba zrobić a ja nie i i ak się o to nie upomnę to nie zrobią. Stąd moja prośba o pomoc.

Punktów
0
Niestety ASO umywa ręce. Może zła benzyna. A tą tankuje na dobrych stacjach. Robota ASO wymieniliśmy świece i dowidzenia. Skutek usunięty przyczyna nieustalona. Zostawiając auto chcę im zlecić co mają zrobić i sprawdzić inaczej sami nic nie zrobią i oddadzą auto jak było. Bo wiadomo jak coś jeszcze na gwarancji wyktyją to ich koszt. Do tego pewnie wiedzą co trzeba zrobić a ja nie i i ak się o to nie upomnę to nie zrobią. Stąd moja prośba o pomoc.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Więc wystosuj pismo do Aso że mimo naprawy usterka nie została zlikwidowana jeśli to nie pomoże kolejne pismo do Kia Motors Polska z opisem sytuacji.

Do góry Bottom