• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kia rio 1.1 crdi nierówna praca po ponownym odpaleniu

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Witam wszystkich mam dość nietypowy problem z pacjentem jakim jest kia rio 1.1 crdi z 2013 roku.

Samochód odpali i chodzi normalnie wszystko jest extra i nagle po ponownym zgaszeniu i odpaleniu zaczyna się wypadanie zapłonu i auto przygasa. Po przegazowaniu i utrzymaniu go na wysokich obrotach w miarę się to uspokaja i auto znowu normalnie pracuje.

W kompie brak błędów , wtryskiwacze sprawdzone, nie wiem gdzie dalej zacząć szukanie

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Po ponownym zgaszeniu twardo chodzi?

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Po ponownym zgaszeniu i odpaleniu dalej nim telepie , dopiero po dłuższym postoju i odpaleniu wszystko jest znowu w porządku aż pochodzi znowu może z 30 sekund zgaszę go i zapalę i już z powrotem telepie

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
Nie wiem w jakim to silniku było ale kiedyś tez miałem podobny przypadek w Kia ceed i brak błędów i auto szarpało nie miało mocy i to wszystko różnie było czasami wystarczyło jak się ponownie uruchomiło silnik i było ok i co się okazało zawór na pompie do wymiany.

Ostatnia edycja:

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Spróbuję podmienić jutro zawór ale czy ma ktoś może jeszcze jakąś sugestię? ;>

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
49
Dobra ma ktoś może schemat rozrządu do tego silnika ? Kod to jest bodajże d3fa bo prawdopodobnie tu jest przyczyna

Darek640

Nowy
Punktów
0
Dobra ma ktoś może schemat rozrządu do tego silnika ? Kod to jest bodajże d3fa bo prawdopodobnie tu jest przyczyna
Witam. Czy pamiętasz co było przyczyną bo mam identyczny przypadek.

Witam. Czy pamiętasz co było przyczyną bo mam identyczny przypadek.
Rozrząd jest dobry

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom