• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kierunek mechanik pojazdów samochodowych

AraxKOXUpl

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was bardzo ważne pytanie. Mam 15 lat i musze już wybrać zawód i szkołę. Myślę nad zawodem mechanik pojazdów samochodowych, ale mam problem, ponieważ nie znam się na mechanice samochodowej. I moje pytanie do was jest takie. Czy warto iść na mechanika pojazdów samochodowych jeśli nic na ten temat nie wiem? Czy lepsza jest zawodówka czy technikum? I jak mogę się przygotować do nauki tego kierunku? Bardzo proszę o odpowiedź. To pilne. :)

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Przecież po to idziesz do szkoły, żeby się nauczyć. Co do przygotowań to wg mnie są nie potrzebne. Zawodówka czy technikum to nie studia że jakiś podstawy trzeba znać.
Ogólnie wszystko zależy od konkretnej szkoły. Są szkoły na dobrym poziomie, które kształcą na fachowców, a są takie w których poziom leży i nic się w nich nie nauczysz.
Czy lepsza zawodówka czy technikum hmmm... W ostatecznym rozrachunku na pewno technikum. Aleee..
Jak pójdziesz do zawodówki zajęcia będziesz miał pewnie 2-3 razy w tygodniu a w pozostałe dni pracujesz czyli na bieżąco zdobywasz doświadczenie. Natomiast jak pójdziesz do technikum to kształcisz się na wyższym poziomie ale za to praktycznie nie masz doświadczenia.
Ja na Twoim miejscu poszedłbym do dobrej zawodówki, a po jej skończeniu do wieczorowego technikum i cały czas pracował w zawodzie by zdobywać coraz większe doświadczenie.

AraxKOXUpl

Początkujący
Punktów
0
Ok. Rozumiem. Wielkie dzięki za odpowiedź i pomoc. I chyba raczej wybiorę zawodówke. :-D

Do góry Bottom