• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

KLIMATYZACJA ZA 100ZŁ?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
587
...że nie miałem styczności z klimą, to sobie myślę...zapytam ekspertów. Używał ktoś czegoś takiego...zobaczcie ile osób kupiło i same pozytywne komentarze.

Oczywiście Ci którzy mają maszyny i na nich zarabiają będą zaraz drzeć japę...że nie.

...ale za użyciem tego przemawiają dwie rzeczy. Po pierwsze wiem że mam w środku olej na którym paprok może zaoszczędzić, po drugie ilość czynnika będzie zgodna z zadeklarowaną.

Obcięcie przez paproka 50-100 gramów podczas nabijania to standard. Jak klient nie widzi.
A tam gdzie klient widzi, to te maszyny pewnie tak działają jak miernik lakieru użyczony przez auto komis kupującemu.

I tak sobie myślę...że na lato to będzie bardzo dobra opcja. Ostatnio ch. uszkodzili mi zawór/igłę skrzywili. Nie wiem jak tego dokonali. Wpinając się maszyną to naprawdę trzeba być magikiem, żeby tego dokonać. Jedynie śrubokrętem, ładnie ustawić/skrzywić tak żeby henio za miesiąc znowu wrócił na nabicie klimatyzacji.

Załączniki

• Screenshottt.jpg
    Screenshottt.jpg
    79,5 KB · Wyświetleń: 29

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
587
Zobacz sobie na Allegro ile tego ludzie kupują...tysiące. A Grzesiu Duda wciska to z banerów reklamowych. Co tu komentować?

Grzesiek mnie przekonał, definitywnie :woot:

Punktów
2
Miasto
Linz
www.service-premium.at
Ja naszczescie klimy w polsce nie robie. Wiec o maszyny sie nie martwie i nie musze ich naprawiac. Dlatego nabicie klimatyzacji w Austrii r134a ton 50€ jedno strefowa i 80€ dwie strefy to cena usługi razem z Gazem. Nowy olej nowy gas próznia 30-40min .
Mobilnie jest o 10€ wiecej
Czy to jest drogo?

A Duda reklamuje bo ma z tego kase.
Dla swietego spokoju mozesz sobie zrobic Sam taki test z ciekawosci. Co jak Sie jara .
Dasz zonie takie auto zeby z dzieciakami jezdziła? Przeciez to tylko około 550g .

Kazdy jezdzi dopuki klima działa a jak nie działa to w 80% jest nieszczelny układu.

I TO JUZ JEST AZ 550g.

na opakowaniu jest skład czytał to ktos?

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Pozatym jak przeliczysz sobie nabicie klimy to i tak jest drozej jak r134a.
r134a 110zł/kg
r600+r290 5,50zł/kg
do tego r134a trzeba dać 2x więcej niż r290+r600 więc jak to ma wyjść drożej? Z matematyką u ciebie jeszcze gorzej niż z pisaniem po polsku.
Miałem opisac jak jakie są konsekwencje nabijania tego gowna. Ale mam to w nosie.
Konsekwencje są takie że klima działa sprawniej niż na r134a, a serwisy i producent czynnika nie zarabiają dymaniem ludzi na drogi czynnik. Tak jeździ cała australia i pół ameryki. U nas klimatyzatory, osuszacze powietrza, lodówki zwykle też są na r290. r600 albo ich mieszaninę.
Poza tym nie wiem jak można się bać 300g lpg w pompie a nie bać się 40kg benzyny pod kanapą i 20kg lpg w bagażniku.

Punktów
2
Miasto
Linz
www.service-premium.at
Ja naszczescie klimy w polsce nie robie. Wiec o maszyny sie nie martwie i nie musze ich naprawiac. Dlatego nabicie klimatyzacji w Austrii r134a ton 50€ jedno strefowa i 80€ dwie strefy to cena usługi razem z Gazem. Nowy olej nowy gas próznia 30-40min .
Mobilnie jest o 10€ wiecej
Czy to jest drogo?

A Duda reklamuje bo ma z tego kase.
Dla swietego spokoju mozesz sobie zrobic Sam taki test z ciekawosci. Co jak Sie jara .
Dasz zonie takie auto zeby z dzieciakami jezdziła? Przeciez to tylko około 550g .

Kazdy jezdzi dopuki klima działa a jak nie działa to w 80% jest nieszczelny układu.

I TO JUZ JEST AZ 550g.

na opakowaniu jest skład czytał to ktos?
Nieprawda, nie pozwolę bezkarnie szkalować Grzesia! Grzesiu to robi charytatywnie w ramach Ogólnopolskiej Kampanii Społecznej "chłodne wakacje"!
Zostawie bez komentaza bo widze ze jestes bardzo dobrym profesjonalistą. Zycze powodzenia i duzo zaoszczedzonej kasy nabijając klime tym gazem masz racje szybciej sie dorobisz.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja się tak na klimach nie znam ale lądował ktoś r22. Tak z ciekawości bo na skali manometru temp parowania jest sporo niższa przy danym ciśnieniu.

Do góry Bottom