• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klucz pneumatyczny

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Będzie git malina kumpel ma taki na wulkanizacji

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Dostałem dziś i jak na pierwsze próby rewelacja .

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Klucz jak dla mnie rewelacja. Nie napotkałem jeszcze żadnej śruby z którą miałby problem. Jest dobrze wykonany, lekki i fajnie leży w dłoni. Jakby ktoś się wahał nad zakupem to polecam w 100% !

wolaczek

Początkujący
Punktów
1
nie znam tego co kupiłeś ale widzę ze cena niezła... ja sporo taniej kupiłem adlera z nasadkami za coś ponad 6 stówek. Ładnie odkreca, nie zrywa nakrętek!

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Uważasz, że yato jest lepszy niż CP ? hehe.

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
panowie podstawa w kluczach pneumatycznych jest tak jak piszecie moc i wydatek ciśnienia ale następnym parametrem jest to co kolega napisał Dostępność części zamiennych
załóżmy ze pracujecie na kluczu CP po 5 latach stwierdzacie ze już czas na reanimacje dzwonicie na serwis i dostajecie komplet naprawczy w cenie 100 bądź 300 taka sama sytuacja będzie z IR
wiec powiedzcie mi czy opłaca się kopic klucz np za 300-500zl na którym jest napisane ze np ma 1000Nm a w rzeczywistości nie jest w stanie wykrzesać 700Nm a jego waga mało reki nie urwie na dodatek po roku mamy 10kg złomu z którym nie da się nic zrobić a nawet szkoda go będzie wywalić

często bywając w warsztatach widzę błędy w instalacji pneumatycznej podstawowy problem
brak osuszaczy, naolejaczy (jeśli już są to puste :D) , zbiorników akumulacyjnych max długość przewodu pneumatycznego od zbiornika ciśnieniowego to 15m a wy macie spirale po 10-15m wpięte w złączkę na ścianie a kompresor w magazynie :D w taki sposób klucz tylko przy 1 uderzeniu posiada pełna moc później 1/2
podam przykład inflatora jeśli jest pusty to ile sekund słychać szum przepływu powietrza zanim ciśnienia się wyrównają

klucz jest waszym podstawowym narzędziem nie oszczędzajcie i kupujcie z głowa polecam CP ponieważ mam duże doświadczenie z tymi narzędziami ich ergonomia wykonania i nowa seria cichszych modeli ułatwia nam prace zamieniając ja w przyjemność
Ps jeśli nie będzie powietrze z mgłą olejowa to i CP się zj...e :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Serio zestaw naprawczy do IR jest tani ? Dobrze wiedzieć :)
panowie podstawa w kluczach pneumatycznych jest tak jak piszecie moc i wydatek ciśnienia ale następnym parametrem jest to co kolega napisał Dostępność części zamiennych
załóżmy ze pracujecie na kluczu CP po 5 latach stwierdzacie ze już czas na reanimacje dzwonicie na serwis i dostajecie komplet naprawczy w cenie 100 bądź 300 taka sama sytuacja będzie z IR
wiec powiedzcie mi czy opłaca się kopic klucz np za 300-500zl na którym jest napisane ze np ma 1000Nm a w rzeczywistości nie jest w stanie wykrzesać 700Nm a jego waga mało reki nie urwie na dodatek po roku mamy 10kg złomu z którym nie da się nic zrobić a nawet szkoda go będzie wywalić

często bywając w warsztatach widzę błędy w instalacji pneumatycznej podstawowy problem
brak osuszaczy, naolejaczy (jeśli już są to puste :D) , zbiorników akumulacyjnych max długość przewodu pneumatycznego od zbiornika ciśnieniowego to 15m a wy macie spirale po 10-15m wpięte w złączkę na ścianie a kompresor w magazynie :D w taki sposób klucz tylko przy 1 uderzeniu posiada pełna moc później 1/2
podam przykład inflatora jeśli jest pusty to ile sekund słychać szum przepływu powietrza zanim ciśnienia się wyrównają

klucz jest waszym podstawowym narzędziem nie oszczędzajcie i kupujcie z głowa polecam CP ponieważ mam duże doświadczenie z tymi narzędziami ich ergonomia wykonania i nowa seria cichszych modeli ułatwia nam prace zamieniając ja w przyjemność
Ps jeśli nie będzie powietrze z mgłą olejowa to i CP się zj...e :D

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
może poniosło mnie ze do 3 stów ale są to rozsądne kwoty na tyle ze nie opłaca się kupować no name

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
podstawowo zawiera uszczelnienia i łopatki rotora jeśli uszkodzenia są większe np silnika pneumatycznego(rotor) zamawiamy części już indywidualnie z dtrki w cp nie ma problemu bo wszystko masz w necie a jak chcesz z kimś pogadać idziesz do IC w programie mamy większość cześć do CP na rynku jest tyle firm które się zajmują regeneracja kluczy cp ze nie ma z tym problemu

Seb-Sta

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
S-ch
Mam Betę 1927 używałem rok i upadł pękł korpus z kompozytu naprawa 400zł... w tym czasie dokupiłem wyżej wymieniany Scorpio i szczerze powiem jestem zadowolony, więc po co przepłacać. Beta jakiś czas po naprawie straciła na mocy i więcej leży ale jest lekka co jest jej dużym plusem

Do góry Bottom