• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kobieta bez doświadczenia mechanikiem?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Widzę, że temat dalej dla wielu emocjonujący także odpowiem na parę wątków. Jeśli chodzi o to, że się nie nadaje, to nie zgodzę się. Pracy fizycznej się nie boję, tylko jej szukam, a myślenie inżynierskie też zapewniam, że mam.

Na razie przy każdej okazji jaką mam pracuje przy autach moich kolegów. Potem robię im obiadki oczywiście ;)

Na ten moment taki właśnie mam plan.
Zacznij od kupienia jakiegoś vag , skoda ,VW , z jakimś popularnym silnikiem To są auta niczym klocki LEGO z jednego do drugiego można przekładać i podstawiać części , na szrotach i w internetach części mnóstwo . Jest z czego tanio a dobrze to ulepić i to tak że jeszcze będzie dobrze jeździło. Mało skomplikowane ,ale można się już podstaw nauczyć .

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
@Psikuta1994 Najlepszy, to jest Daewoo Matiz 0.8 - trzy cylindry Cię nie puszczą z torbami ;) Wszędzie tanioszka. 5 drzwiowy, składane siedzenia...chopaku
To wóz przyszłości na ekologiczne czasy i rok 2030 ;) Niska waga, mała pojemność...gorzej z emisją euro...ale można iść z nim w stronę klasyka i w pewnym stopniu ominąć normę emisji spalin ;)

Swoją drogą...wiecie, że ten silnik był tłuczony przez 27 lat na wszystkich kontynentach. Jak zaczęli w Tico w 91' to skończyli w Chinach w 2018 o ile mnie źródła nie wprowadzają w błąd ; )
  • Daewoo Matiz M150 w latach 2000 – 2018 / w Chinach pod nazwą Spark
A teraz zrób generalny remont silnika gruzika vaga : )))

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
jeszcze raz napisze że ambicje to ważna rzecz. Niech se kupi a klasę albo jakiegoś touarega do podlubania i narzuci presje czasową na początek przygody żeby się rozkrecic :D

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
jeszcze raz napisze że ambicje to ważna rzecz. Niech se kupi a klasę albo jakiegoś touarega do podlubania i narzuci presje czasową na początek przygody żeby się rozkrecic :D
Masz naprawdę świetny pomysł ;)

A klasa i zacząć od zmiany rozrządu , pojeździć miesiąc , po miesiącu wziąć się za sprzęgło , z nową pojeździć , następnie wymiana wszystkich rolek osprzętu , znów pojeździć miesiąc i wymiana świec i tak pół roku zleci , jak nadal będzie się chciało to znaczy że da radę . :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
To lepiej jakiegoś PSA/BMW 1.6 16v vti z wypadaniem zapłonow xD

Plutonowy

Początkujący
Punktów
1
Szkoda życia dziewczyno. Karierę rób w innym zawodzie a motoryzację zostaw sobie jako hobby

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
zaprasxam na moj profil na zbiornik.com
Kolego, nie pomyliło ci się coś? żarty żartami ale nie reklamujemy takich rzeczy, naruszasz tutaj regulamin punkt 1 § 2.

Po za tym wtrącę parę groszy swoich, każdy ma prawo zostać w życiu kim chcę, nie dyskryminuje się płci przeciwnych, mam znajomą mechanika w serwisie co by nie jednego tutaj swoja wiedzą i praktyką zawstydziła.

Do góry Bottom