• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kod do radia VW passat B5 Fl navi MFD

Kowal258

Początkujący
Punktów
0
Witam forumowiczów,

Kupiłem auto z zakodowanym radiem.
Od sprzedajacego dostałem smsem kod 2702, niestety nie działa.
Dziś przyszły mi wyjmaki do radia i oczom ukazała się naklejka na której jest kod ..... 2702. Ponowiłem, ale radio zablokowało się na amen.

SN radia: VWZ1Z7B6294882

passat.jpg

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Witam forumowiczów,

Kupiłem auto z zakodowanym radiem.
Od sprzedajacego dostałem smsem kod 2702, niestety nie działa.
Dziś przyszły mi wyjmaki do radia i oczom ukazała się naklejka na której jest kod ..... 2702. Ponowiłem, ale radio zablokowało się na amen.

SN radia: VWZ1Z7B6294882

Wyświetl załącznik 42006
Czego oczekujesz? Skoro sprzedawca ci kod podał ( oryginalny ? :banghead:) kod z pały wymyślił i ci go podał żeby cie zmyć, radio nie posiada plomby to raz, dwa kody do tego modelu są płatne to dwa, a trzy, rzadko ktoś się podejmie tego modelu bez tej plomby gwarancyjnej. a tak na marginesie kod podał ci błędny na 100% Ponieważ te radia mają system kodu o 0000 do 1999 wiec skąd wziął 2702?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Jak to na forum, pomocy ;)

Wyjaśniłbyś o co chodzi z tą plombą? I zmianą kodu?
plomba to naklejka gwarancyjna ( gwarancja, że nikt radia nie otwierał, naklejka łącząca 3 obudowy ścianek ze sobą) co do kodu zmienianego, sądząc po kodzie który ci podał to cie w chuja zrobił. Kod w radiu mozna zmienić elektronicznie zmieniając układ kodu binarnego, wyższa szkoła, ale żeby to zrobic trzeba radio odkręcać i wlutować się w pamięć.

Kowal258

Początkujący
Punktów
0
plomba to naklejka gwarancyjna ( gwarancja, że nikt radia nie otwierał, naklejka łącząca 3 obudowy ścianek ze sobą) co do kodu zmienianego, sądząc po kodzie który ci podał to cie w chuja zrobił. Kod w radiu mozna zmienić elektronicznie zmieniając układ kodu binarnego, wyższa szkoła, ale żeby to zrobic trzeba radio odkręcać i wlutować się w pamięć.
czy ta naklejka nie siedzi u mnie cały czas? jest na zdjeciu

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
czy ta naklejka nie siedzi u mnie cały czas? jest na zdjeciu
to nie naklejka gwarancyjna, wpisz sobie w google "guarantee label radio" i wejdź w galerię tam masz przykładowe plomby pokazane na radiu

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
.... a tak poza wszystkim to nie słyszałem,żeby producent naklejał kod na radio :D

Załączniki

• passat.jpg
    passat.jpg
    157,2 KB · Wyświetleń: 13

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
.... a tak poza wszystkim to nie słyszałem,żeby producent naklejał kod na radio :D
Nie komentuje już tych numerów bo to jest śmieszne, ludzie widzą 4 cyfry na radiu to myślą, że to kod a potem płacz bo radio zablokowane.

Kowal258

Początkujący
Punktów
0
Ok, czy ktoś jest w stanie z numeru seryjnego podać kod?

Kowal258

Początkujący
Punktów
0
Moze źle napisalem.
Czy ktoś jest w stanie podać kod za odpowiednią ustaloną cenę?

Do góry Bottom