• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Komputer pokladowy

Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam
Jakiś czas temu miałem wypadek rozsypał sie mój komputer który znajdował sie nad lewym nasi nadkolem. Udałem sie do renomowanego serwisu w celu naprawy bądź ewentualnego kupna nowego. Pracownik serwisu powiedział ze komputer da sie złożyć nie bedzie z nim żadnego problemu i nie trzeba kupować nowego. Zgodziłem sie. Naprawa kosztowała mnie 1500 zł. Nowka 3000 zł. Jednakże po 4 miesiącach przestał działać. Udałem się do mechanika. Mechanik powiedział ze ten komputer nigdy nie powinien zostać naprawiony ze względu na jego stan w jakim kiedyś sie znajdował i w jakim jest w obecnej chwili. I nie moze zagwarantować ze bedzie on działał rok czy 2 tygodnie i nie bedzie ryzykować ze cos pęknie w nim w czasie jazdy. Udałem sie jeszcze do 3 mechaników i każdy powiedział to samo. Postanowiłem złożyć reklamacje u osoby ktora go składała, dlaczego zostało naprawione cos co nie powinno juz nigdy działać i dlaczego nie zostałem powiadomiony ze tak naprawdę nie w każdej chwili moze paść, wtedy od razu kazał bym nowy zakładać. W sumie i tak musiałem zakupić nowy. Chciałem zwrotu części pieniedzy, ale usłyszałem ze wszystko zostało poprawnie zrobione
Co w tym wypadku mogę zrobic zeby pieniądze odzyskac?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Jakie auto ? Jaki silnik? Może pomożemy tu na forum. Druga sprawa jest taka że jest biuro ochrony konsumenta. Także chociaż nie masz gwarancji to i tak możesz gościa postraszyc że tam się udasz. A jak to nie pomoże to telefon i dzwoń do nich i ci powiedzą co i jak :)

Do góry Bottom