• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skanery diagnostyczne - doszlismy do tego, że chinczyk podrabia chinczyka?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@afrikanerhart I tu też cię zdziwię bo pad 9 kosztuje 13 500 zł i 3 lata abonamentu w cenie . Korzystny kurs dolara w końcu spowodował obniżki cen .

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Nigdzie jak 70% tego co ma w ofercie launch .
W takim razie sam sobie odpowiedziałeś kim lub czym jest dystrybutor Luncha w Polsce, chuj, dupa i kamieni kupa .......
Mówisz mi żebym potencjalnie kupił sobie na Aliexpress Luncha PAD za 13-15 000 zł w ciemno?

Z ciekawości spojrzałem na stronę kolskiej dystrybucji Luncha.
Ta stronka wygląda jakby była robiona 20 lat temu.
To ma być wiarygodny dystrybutor ?

RadzioW21

Początkujący
Punktów
0
Siemka. Pracuje na warsztacie samochodowym już 15 lat i znalazłem polski produkt MAXIECU 3 lat tem i jak na moje potrzeby świetna sprawa a czym więcej użytkowników tym będzie produkt lepszy. Pracuje na Windows i Android do tego cena przystępna ok 3tys i licencja wieczysta no i oczywiscie LEGALNY... Polecam dla małych warsztatów. Pozdrawiam

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Siemka. Pracuje na warsztacie samochodowym już 15 lat i znalazłem polski produkt MAXIECU 3 lat tem i jak na moje potrzeby świetna sprawa a czym więcej użytkowników tym będzie produkt lepszy. Pracuje na Windows i Android do tego cena przystępna ok 3tys i licencja wieczysta no i oczywiscie LEGALNY... Polecam dla małych warsztatów. Pozdrawiam

Wybacz ale porównujesz Poloneza do Mercedesa.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Ja przed wybuchem wojny swojego launch'a kupiłem na Ukrainie gdzie jest większy wybór jak u nas i niższe ceny . Ogólnie część większych firm traktuje nasz kraj trochę lipnie . Ja się już do tego przyzwyczaiłem i nauczyłem się kombinować - zakup tylko przy użyciu karty kredytowane jak są problemy to korzystam z ochrony i odzyskuje kasę . Druga kwestia to Launch tak naprawdę nadaje się do użytku w języku angielskim a skośnookie bardzo dobrze się w tym jeżyku porozumiewają wiec nie ma większych problemów z suportem .

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Myślisz, że właściciel takiego BMW przyjedzie na diagnostykę do lokalnego warsztaciku ?

Bronisz tego Luncha jak niepodległości. NIkt Luncha nie krytykuje, wszyscy zwracają uwagę że sprzet bedzie bardzo drogi.
A w realnej codziennej praktyce wykorzystasz może 50% opcji takiego Luncha a zabulisz 20 000zł albo więcej.
Ludzie zwracają uwagę, że w polskich realiach to dla wiekszości warsztatów nieopłacalny zakup.
mam trochę czasu, i jak czytam to ten pad9 ma ev opanowane tylko wybrane auta nie wszystkie, i co najważniejsze trzeba wykupić pakiet diagnostyczny ev. Cena wtedy rośnie nie wiem kto za to da 2000 koła. Aliexpress powodzenia. https://www.mk3.com/launch-x-431-pa...-tool-free-box-pad-hd-extension-module-bundle
Jak kupisz autela do EV czy zenita to jest pokrycie w EV a nie jednostkowe przypadki jak w przypadku pad9.
tu zapis z instrukcji producenta
5.4 EV (Electric Vehicle) Diagnose This function only applies to the new energy vehicles. Vehicle diagnosis, battery pack detection and some service functions are available. Note: This function needs to work with New Energy Vehicle Diagnosis Add-on Kit (optional), which can be purchased from the authorized dealer. 5.4.1 Vehicle Diagnosis This function is specially designed to manually diagnose electronic control systems of single new energy vehicle. Operations of this function are same as those in local diagnose. Refer to Chapter 5.2 for details. 5.4.2 Battery Pack Detection This function can detect the battery pack of new energy vehicles. Two methods are provided for selecting the battery pack: via vehicle model and via battery brand. Take BYD E5 as an example to demonstrate how to detect battery pack. 1. Tap Battey Pack Detection. 2. Tap BYD -> E5. 3. Choose the desired BMS model to enter the following screen.

Bez suportu i przedctawiciela w Polsce pad9, zamiast kilera robi się wałachem.

Do góry Bottom