• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Konserwacja nie schnie

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Witam , mam problem z konserwacja która nie schnie , samochód przygotowany był do konserwacji czyli myty i odtłuszczony , potem podkład i konserwacja ( Ranal Rubber ) i od ponad roku kapie , dałem się namówić na ta konserwacje i teraz żałuje ale muszę coś zrobić , pytanie czy jakiś sposób jest na powstrzymanie kapania , czy od nowa muszę to zmyć wszystko i zakonserwować od nowa oczywiście broń Boże już nie Ranalem

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
jak mi kumpel wstawial progi w golfiku to przy okazji czyms machnal blotniki od spodu lepi sie do tej pory..zmylem to i pomaluje podkladem epoksydowym plus na to masa z barankiem firmy boll..

teraz rolniki orają pola wpierdancz sie po oranym pare razy to ziemia zachlyści i nie będzie kapać.:D

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
2 warstwy w nadkolach 3 tak jak zawsze nie robię tego pierwszy raz , stosowałem różne środki ostatnio boll i nic się nie działo nigdy , to dziadostwo polecił mi kolega i masz teraz problem się zrobił

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
ładnie kryje ...w "jedynce" tez tak zamierzam zrobić ino czesci metalowe odzielone od podwozia to tylko w pioch i lakier proszkowy i nie ma lipy same dęby

z calego podwozia to będziesz zmywał??

Bakkary

Bywalec
Punktów
6
Ja wiem ze was śmieszy ten temat mnie jednak nie bo będę cały uj bany jak świnia czyszcząc ten syf , dlatego pytam czy jest inna opcja , ale jeśli nikt nie przerabiał tego tematu to wiem co robić czyli czyszczenie i nałożenie od nowa

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
no innej opcji nie ma raczej .sproboj to rozmoczyć czyli do ropownicy benzyny pod sprezarka i "maluj"
szmatami wycieraj skrob szpachelką.
ja tak robilem na koniec acetonem odtłuścilem ..tylko tyle ze ja mam wszystko po rozbierane...a ićta w h.j z tymi klamotami:D

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
wybrać remontowany odcinek drogi, i dojeżdżać nim do pracy.

Do góry Bottom