• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kontrolka w renault scenic

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
mam problem z renault scenic z 2004 roku. pali się pomarańczowa kontrolka serwis i żółty trójkąt.podłączyłem clipa i nie ma błędu w hamulcu postojowym.bezpieczniki, płyn to wszystko przerobiłem, może ktoś mnie natchnie z góry dzięki.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
ma tylko na wtrysku paliwa.silnik 1.5 dci i co dziwne kiedy wyłącze motor nie znajduje klkulatora ,,wtrysk paliwa,, oczywiście to są błędy zapamiętane.hamulec postojowy działa bez zarzutu tylko ta kontrolka:(

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Jeżeli hamulec działa prawidłowo a denerwuje Cię świecąca kontrolka to zdemontuj schowek pod siedzeniem kierowcy. Znajdziesz tam małą skrzyneczkę z sześcioma bezpiecznikami i przekażnikem. Wyciagnij na chwilę bezpiecznik 25 A oznaczony nr. 1 i załóż go z powrotem. Miałem tą samą usterkę i pomogło. Prawdopodobnie była użyta dźwignia w bagażniku do awaryjnego zwalniania hamulca.Bład nie został zarejestrowany sc.JPG

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
z tym bezpiecznikiem też przerabiałem temat. nie pomogło nawet wyciągnięcie go na kilka minut. chodzi mi jeszcze po głowie wiązka elektryczna za dżwignią spuszczania hamulca. są tam trzy kostki, jedna niebieska od dżwigni druga czarna od poziomowania świateł i trzecia brązowa , nie wiem od czego.dzięki za zainteresowanie tematem bo mi się już pomysły wyczerpały.

wyrol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
watford
witam jesli mozna w temacie to dzisiaj nie moge odpalic auta wczoraj jezdzil ok dzis ani drgnie nic nie dziala wyswietla sie blad slaba bateria kupilem nowy akumulator bo stary od nowosci niebyl wymieniany dodam ze to scenic 2004 1.9 diesel nastepny blad to slabe cisnienie oleju i hamulec reczny i miga ta lampka nie mam pojecia co jest prosze o jakies pomysly dzieki

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
witam. bez podłaczenia komputera trudno powiedziec co jest zepsute ale jesli przedtem jezdzil to moze tylko sie zapowietrzyl, albo parafina sie wytrąciła w filtrze, lub też rozrusznik może pobierać za dużo prądu i elektronika ma za małe napiecie do odpalenia, spróbuj odpalic na easystart lub coś podobnego

wyrol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
watford
dzieki za odp. mozesz napisac jak to odpalic na easystart i ide dzialac

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
musisz zdjąć wąż z kolektora ssącego (ten co idzie do filtra powietrza) i w niego siknąć jednocześnie kręcąc rozrusznikiem

wyrol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
watford
Nie działa ta metoda chyba komputer padł z tego co mi mechanik powiedział dzisiaj będzie restartowal i zobaczymy dam znać czy działa to może komuś się przyda takie info i sam to zrobi bez mechaników

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Nie da rady to jest renault i bez clipa nie podchodź. Zdejmowanie klem też nic nie da.

Do góry Bottom