• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Korozja w nowym Audi, co może być przyczyną?

krystynar

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam mam pewien problem. Na zakup Audi Q5 zdecydowałam się w 2013 roku byłam przekonana że ta marka to gwarancja jakości... Auto odebrałam z salonu w listopadzie 2013. Pierwszy rok użytkowania minął bez żadnych niepokojących przygód. Problemy zaczęły się na wiosnę 2015 roku, wtedy ku mojemu zdziwieniu znalazłam kilka ognisk korozji na klapie bagażnika, zdziwiło mnie to tym bardziej w nowym samochodzie. Wybrałam się do ASO i rdza została usunięta w ramach gwarancji. Później znowu rok spokoju a na wiosnę tego roku kolejna przykra niespodzianka. Korozja ponownie pojawiła się na klapie bagażnika (praktycznie w tych samych miejscach co w 2015 roku) dodatkowo "bąbelki" wyskoczyły także na obu tylnych nadkolach.
Sama nie wiem czym to może być spowodowane, auto jest garażowane, zadbane i przede wszystkim takie coś nie powinno było się zdarzyć w czteroletnim Audi.
Co mogło spowodować problemy z korozją? Jakie mogą być potencjalne przyczyny tego stanu rzeczy? Jak na trwale usunąć problem?
Pozdrawiam
Krystyna

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Może spadł z lawety i dlatego tak się dzieje , podjedź do dobrego lakiernika niech sprawdzi czy przypadkiem nie był malowany i klepany, coraz więcej tego sprzedają jako nowe i z gwarancją . W tym roczniku to raczej nie możliwe żeby ruda już się za niego brała.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Trafiaja sie takie egzemplarze nawet jesli nie mial zadnych przygód, po prostu taka jakość wykonania- planowe postarzanie produktu, auta robi sie obecnie na 5-6 lat

adolfone

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Krk
Przygody są w Hondzie w Krakowie pracownik zapomniałe zaciągnąć ręcznego auto wyklepali poszpachlowali i sprzedali jako nowe bez informowania klienta.

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Niedawno gdzieś czytałam o korozji tylnej klapy w rocznym Renault... Tandetę teraz robią i tyle. Musisz znowu do serwisu jechać, może tym razem do innego, może gdzieś indziej lepiej Ci to zrobią. A czy da się to usunąć na stałe, wątpię, chyba tylko poprawiając po fabryce czyli ocynkowując.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Niedawno gdzieś czytałam o korozji tylnej klapy w rocznym Renault... Tandetę teraz robią i tyle. Musisz znowu do serwisu jechać, może tym razem do innego, może gdzieś indziej lepiej Ci to zrobią. A czy da się to usunąć na stałe, wątpię, chyba tylko poprawiając po fabryce czyli ocynkowując.
A kto dziś cynkuje ? za drogo .....

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Pod werkiem z pięcioma kółkami bym im zostawił , to by zaraz przylecieli z przeprosinami i prezentem żeby mordę trzymać na kłódkę . Przegrywają w sądach o DPF-y to wszystko inne chcą wyciszyć .

Do góry Bottom