• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kreci, nie odpala kuga mk1 2.0 TDCI 2010

Dakian8

Nowy
Punktów
0
Witam, spotkał mnie dziś na parkingu problem z kuga, mianowicie kręci, ale nie odpala, wcześniej przyjechałem nim normalnie bez żadnego problemu wcześniej odpalił, postal 20 minut i przy próbie odpalenia krecil ale odmowil uruchomienia, nie ma żadnych błędów. Przyjechał szwagier z kablami, również tylko kręcił i nic poza tym. Zaznaczę że ma zaplon start stop. Wcześniej nie było żadnych problemów z autem, dziś mnie zaskoczył. Czy macie jakieś pomysły co się mogło stać? Świece? Pozdrawiam

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Nie. Jak kręci to ma zezwolenie na start. Także odpada. Ale zapewne po podpięciu komputera pokaże co go boli

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
To tak jak te moje volvo kupiłem kiedyś dla zony przyjechałem 500km postawiłem w nocy pod domem i rano pokazuje żonie a tu zonk prawie ten sam silnik zdielem osłonę silnika wszystko czyste ale zauważyłem bąbelki powietrza w przewodach paliwowych to wywaliłem filtr wraz z obudowa i wstawiłem filtr oo vw golva mk2 plus uszczelnienie wtryskiwaczy i czyszczenie zbiornika i był spokoj na kilka lat...

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Może byc problem z zaworem ciśnienia paliwa w pompie,typowa usterka silników HDI,klęknie nagle i już auta nie odpali.

Do góry Bottom