• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto odpowiada za awarie samochodu na kursie.

RedPutron

Początkujący
Punktów
0
Siemka!

Mam takie pytanko. Otóż zacząłem niedawno jazdy i instruktor powiedział, że jak przepale sprzęgło to on za to nie będzie odpowiadał. To znaczy, że ja jako osoba ucząca się będę płacił za robociznę i nowe sprzęgło?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Siemka!

Mam takie pytanko. Otóż zacząłem niedawno jazdy i instruktor powiedział, że jak przepale sprzęgło to on za to nie będzie odpowiadał. To znaczy, że ja jako osoba ucząca się będę płacił za robociznę i nowe sprzęgło?
Osoba ucząca się nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenie auta, od tego jest instruktor, żeby cię pilnował i reagował, inna sprawa jak zrobisz to specjalnie, jak ci pierniczy takie głupoty to zmień szkołę jazdy.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Kuźwa....a ja myślałem że to wliczone w cenę kursu zresztą samochody są ubezpieczone i raczej przygotowane na takie przypadki w końcu uczy się na nich

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Nigdy nie zapomnę jak na pierwszej jeździe dojeżdżając do pierwszego większego skrzyżowania instruktor był zajęty gadaniem przez telefon, czucia w hamulcu nie miałem to wcisnąłem. Trafił centralnie w uchylony daszek :D ale przestał gadać, sam się śmiał, że szybko go nauczyłem :D

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Mi się z kolei wydaje ze instruktor gada tak byle gadać bo ten pewnie piłuje, a młody obsrał zbroje bo łatwo teraz młodzież urazić i teraz na fochu będzie się wypisywał. Wiadomo ze nie obędzie naprawiał tego samochodu bo to absurdalna sytulacja by była. U nas mało się młody nie zwolnił jak mu się zwróciło uwagę.
chociaz przyznam ze są skurwiele starej daty bo się pastwią.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Panowie proszę nie wyjeżdżać z placu. To teks mojego instruktora. Zabrał się i poszedł oglądać hokej.
Edit wtedy pierwszy raz udało mi się malczanem zawrócić ma ręcznym na asfalcie

Do góry Bottom