• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupię oscyloskop

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Witam jak w temacie macie coś sprawdzonego co moglibyście polecić nadającego się do pracy w warsztacie ew. czasem w terenie nie musi być tanio. Mam kilka testerów niestety żaden go nie posiada, czy może lepiej zainwestować w jakiś tester proszę o pomoc, może ktoś ma coś na zbyciu .

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Mam i polecam Siglent shs806,dla jednych tani,dla innych kosmos,.Sprzęt super mobilny,nowoczesny design,bardzo reprezentacyjny z ładnym wyświetlaczem a tak wytrzymalej baterii nie widziałem w żadnym urządzeniu.
Do warsztatu sprzęt torpeda i spelnia wszystkie moje oczekiwania.
Poszukaj,poogladaj i poczytaj specyfikację.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Mam i polecam Siglent shs806,dla jednych tani,dla innych kosmos,.Sprzęt super mobilny,nowoczesny design,bardzo reprezentacyjny z ładnym wyświetlaczem a tak wytrzymalej baterii nie widziałem w żadnym urządzeniu.
Ostatnio używałem oscyloskopu produkcji Radzieckiej w 1992 r. do kalibracji stacji naprowadzania rakiet był trochę większy we dwóch było co podnieść,i chyba z pięć minut się odpalał.:D:D:D Znalazłem shs806 cena ok 2k jak mówisz że daje rade to chyba zakupie, jak bym nie ogarniał to myślę że pomożesz;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
To jest taki osc że nie musisz nie zbytnio na nim znać,dasz sobie radę.
Pytaj w NDN

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
A co miałeś w zestawie jakieś sondy kable? Czy to osobno trzeba zamówić.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nic lepszego niż vpecker od Marka_S nie znajdziesz Danielu... Mimo, że lata po fifi, to prócz funkcji oscyloskopu online-łączy się z NASA i pokazuje parametry rzeczywiste promów kosmicznych. Mało tego, kładzie kostkę brukową, robi porządki w warsztacie i odbiera telefony...
POLECAM

A tak na poważnie. Mnie osobiście cidif nie pasuje bo robię tylko w pradach i elektronice, ale oscyloskop z testerem za te pieniądze to chyba dobry wybór...

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Nic lepszego niż vpecker od Marka_S nie znajdziesz Danielu... Mimo, że lata po fifi, to prócz funkcji oscyloskopu online-łączy się z NASA i pokazuje parametry rzeczywiste promów kosmicznych. Mało tego, kładzie kostkę brukową, robi porządki w warsztacie i odbiera telefony...

zastanowię się nad zakupem,zwlaszcza rozchodzi mi się o tą kostke bo szukam ekipy a wszyscy maja długie terminy

A co miałeś w zestawie jakieś sondy kable? Czy to osobno trzeba zamówić.

dwie sondy,kable pomiarowe bo ten osc posiada bardzo fajny miernik,wrecz bajernacki

AleGuffi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kolbudy - Gdańsk
Tester 100% sprawny. Półki jest aktualizacja (czyli 20-10-2017- mozna dokupić i przedłużyć) jest gwarancja producenta O fakturę jutro się dowiem. Coś mozemy negocjować , ale nie aż tyle.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
POLECAM

A tak na poważnie. Mnie osobiście cidif nie pasuje bo robię tylko w pradach i elektronice, ale oscyloskop z testerem za te pieniądze to chyba dobry wybór...
Vpecer to historia ... Teraz jest inna zabawka na topie ... Zgadnijcie jaka ...

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Fidget spinner :D
Osobiście używam oscyloskopu z CDIFa . Du..y nie urywa, ale da się tym coś podejrzeć .

Do góry Bottom