• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 1.9 dci

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Czyli rozrząd ok, paliwo ok, kompresja taka, że powinien zagadać. Auto zgasło podczas jazdy, więc musiało stać się coś gwałtownego, czyli: przeskoczyl pasek, albo np zamknęła się klapa gaszaca.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
244
Miasto
wólka
Witam
mam taki problem, laguna 1.9 dci 120km 2002r. Samochod nie chce odpalic zgasl w czasie jazdy. Na placu tak jakby chcial ale nie lapie
Cisnienie paliwa jest, w granicach 300 bar, rozrzad sprawdzalem, czujniki od walka i walu podmienilem, kola pasowe sprawdzone. Kompresja jest trochę mala bo
1- 21atm
2- 18atm
3- 17atm
4- 16 atm
jest szansa ze przez niska kompresje zgasł by w czasie jazdy i juz nie odpalil? czy szukac przyczyny dalej?
ja mam starego mercedesa i bije 14 atm tylko , że jest benzynowy różnica 2-4 atm - może ją do benzyny zacznij przyzwyczajać ?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
Dobre! Tylko gniazda świec poszerzyć na zapłonowe i gdzieś by trzeba było cewkę zamontować :D przy pełni szczęścia to można by na bezpośrednim wtryski zrobić :D tylko pompę by trzeba było podjechać zeby tak wysoko nie biła :)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Tam nie ma zadnych blokad od rozrzadu, nie wiem o co kaman z tymi "rozrzd sprawdzowny na blokady". No tam sie nie da :D Najprawdodpodbniej masz ten rozrzad ubity, zdejmij gorne kolo pasowe i sprawdz klin, kup nowy pasek i sprawdz czy pasuje na znaki.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
od zawsze była kolego wszyscy Ci radzą sprawdz klin na wałku one naprawde pekaja....skoro paliwo dostaje jest powietrze to tylko moze byc ....
a te cisnienia sa niskie wiec (nie chce zapeszac)

dobra jak jestes z okolic łodzi wpadnij do mnie i pomoge ci

Do góry Bottom