• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 2 2.0 16V obcieranie podczas jazdy

pawes354

Początkujący
Punktów
0
Witam,

doprowadzam po zakupie do porządku lagune 2 2.0 16v, podczas jazdy jest dość głośne obcieranie/szuranie gdzieś z dołu miedzy skrzynią i silnikiem
jak wciskam sprzęgło wszystko ustaje, po odpuszczeniu hałas powraca, jakieś pomysły co to może być ? zrobiłem około 250 km już a w niedziele czeka mnie wyjazd około 800 km w obie strony i trochę się obawiam tej trasy...

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
417
Łożysko oporowe sprzęgła,najprawdopodobniej . Nie jechać w tym stanie w trasę, bo laweciarze będą mieli okazję zarobić.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
czyli jak wciskasz sprzęgło to je rozłączasz. więc coś ze sprzęgłem lub łożyskiem wyciskowym lub dalej: skrzynia, półosie, przeguby lub kolejne rzeczy

co to jest to musisz sam wysłuchać- tak na odległość, przez ineternet ciężko zdiagnozować

jak bardzo szumi to lepiej nie jedź w trasę, bo się możesz dowiedzieć co to było w najmniej odpowiednim momencie

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
605
Najpierw to sprawdzić poziom oleju w skrzyni i wymienić olej.
Może być na wałku sprzęgłowym, łożysko.

pawes354

Początkujący
Punktów
0
oki, dzięki wszystkim za wstępną diagnozę, wyjazd mam w niedzielę, także raczej nikt mi tego na dniach nie zrobi. Jeszcze zapytam w dziale województwa czy ktos w sobotę się podejmie.

Do góry Bottom