• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 2 czujnik poziomu oleju i inne

pietruszka000011

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zduńska Wola
Witam zakupiłem lagune 2 2001rok silnik 1.8 16V. Pierwszy problem jest taki, że wymieniłem olje od razu jak kupiłem i po wymianie i włożeniu karty komputer nie pokazuje stanu oleju tylko od razu przechodzi na przebieg całkowity i to mi najbardziej przeszkadza. I czy mogłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego po włozeniu karty gaśnie kotrolka ciśnienia oleju ? I dlaczego po włozeniu karty coś buczy jakby jakaś pompka albo wentylator.

mat994

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Zamość
Witam. Kontrolka gaśnie po włożeniu karty, bo auto testuje obwód którego dotyczy kontrolka i jak jest wszystko ok to przestaje się świecić. Buczy pompka paliwowa. Moim zdaniem ok. Kontrolka gaśnie przed odpaleniem? Wkladasz karte zaswieca się i gaśnie? Gorzej jak handlarz który sprzedal Ci auto podpial ciśnienie oleju do np kontroli lądowania w celu zatajenia niskiego ciśnienia oleju. Dlugo masz ta lagune?

pietruszka000011

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zduńska Wola
I co mi to da? Wtedy tylko przewija do przebiegu. Z ciśnieniem oleju już sie dowiedziałem i tak ma być. Tylko ten poziom oleju dlaczego przestało go pokazywać po wymianie ? I nie pokazuje dalej ?

pietruszka000011

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zduńska Wola
Spokojnie ja nie powiedziałem że wiem lepiej :D Ale nie pokazuje poziomu. Po włożeniu pokazuje od razu przebieg a olej tak jakby pomija. Już nie mam siły. Co mam jeszcze zrobić ?

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
nie przewija do przebiegu a ma wyświetlić poziom ;) ale skoro wiesz lepiej ja odpadam :android:

wkładasz karte i jak shrek pisze wciskasz przycisk na manetce i masz stan oleju wciskasz ponownie i masz następne opcje przebiegu. z tym że stan oleju możesz sprawdzić zaraz po włożeniu karty do max kilku sekund po odpaleniu w trakcie jazdy już tego nie sprawdzisz i będą przeskakiwać opcje przebiegów

Do góry Bottom