• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 2 ph 2 wypchnięty brok.

Jana51

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Mam pytanie do panów mechaników. Otóż podczas testu mojej Laguny na hamowni wyleciała zaślepka, prawdopodobnie, pokrywy napędu pompy wtryskowej i wyrzygało około trzech litrów oleju. Jaka mogła być przyczyna? Czy jak twierdzi jeden mechanik, słabe osadzenie broka, czy jak sądzi drugi, coś się dzieje z napędem pompy?
Moje autko to Laguna z 2006 roku, silnik G9T 600 2.2 dci 140 KM
W załączniku przesyłam foto z zaznaczoną zaślepką, co prawda nie mojego silnika ale chyba takiego samego. glowica-renault-dci-2391069.jpg

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
W Katowicach to poznałem ekipe Kurt Prezes Kruszyna Aparat Hermes Zielony ... stare dzieje i ten od ciemnych mocy Tarzan sztuka powstała teatralna ...

Jana51

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Dąbrowa Górnicza
W Katowicach to poznałem ekipe Kurt Prezes Kruszyna Aparat Hermes Zielony ... stare dzieje i ten od ciemnych mocy Tarzan sztuka powstała teatralna ...
To nie moje rewiry. W 1962 ojciec wlazł w siarkę i wylądowałem wraz z rodzinką w Tarnobrzegu ...

Odważny jesteś żeby królową lawet na hamownie wjeżdżać...
Nie odważny, tylko jak to świeży lagunowicz nieświadomy :)
A żeby lepiej trzymało to była hamownia drogowa, wiesz, z tymi ustrojstwami przy kole i urządzeniem w kabinie. Potem już tylko trójka i obroty do oporu - znaczy brok odmaszerował :(

Jana51

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Dąbrowa Górnicza
Sprawdzać Królową (lawet)?
Nawet wytrawnym pokerzystom nie wypada... :p:D
Teraz już wiem jak niewybaczalne faux pas popełniłem i pozostaję z nadzieją, że kara, którą poniosłem, uzupełnienie trzech litrów oleju oraz nowy brok, usatysfakcjonuje moją damę ;)

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam Grupę Wsparcia, czy faktycznie w takim silniku jak mój z przebiegiem 223 000 km. praktykuje się profilaktyczną wymianę panewek korbowodowych?

Ostatnia edycja:

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Ciężko tak stwierdzić czy to wymiana profilaktyczna, owszem sypały się ale to jest tak jak specu napisał przy moim poście(z czym się zgadzam w 100%) to auto ma taką opinię głównie przez to jak te silniki były traktowane i jak ktoś o nie dbał(królowa ma dosyć wrażliwy motor:)).... poza tym czy ten przebieg królewny to prawdziwy??
Jak chcesz to podjedź na warsztat niech zrzucą miche i sprawdzą:), będziesz wiedział...

Do góry Bottom