• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II FL 2.0 170km spadek mocy po wymianie rozrządu

Rimausz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam wszystkich.
Bardzo proszę o pomoc.
Nie tak dawno kupiłem Lagunę 2. Samochód naprawdę świetnie jeździł do momentu kiedy wymieniłem rozrząd. Po odebraniu samochodu zauważyłm znaczny spadek mocy. Tak jak by brakowalo co najmniej z 20 km. Rozrząd jest złożony dobrze. Wszystkie znaki sie pokrywają. A jednak odczuwam różnice w jeździe. Czy może byc przestawiony zapłon ? Będę wdzieczny za każdą odpowiedź.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
albo to faktycznie przestawiony zapłon.
Jak najbardziej masz rację toomii...:D co nie zmienia faktu, że jak robili rozrząd, to powinni skontrolować czy wszystko gra, a dopiero potem oddać auto klientowi... więc czy tak czy siak powrót na poprawkę...:D

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
No ale Rimausz już był i brak poprawy. Trzeba pewnie teraz lampy stroboskopowej użyć.

W laguna 2 lampy ?? W 2.0 16 a jak rozrząd robili na blokady czy tak na markera bo z tego co kojarzę nie każde 2.0 miało klin na wale zdarzało się tak że wychodziły bez klina i może masz przedstawiony rozrząd

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
rozrząd składany na blokady czy na znaki które piszesz że się pokrywają , moim zdaniem trzeba koniecznie blokady wałków i wału , małe kółko nie ma klina , chociaż dałbym radę bez blokad ten model

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
I temat zaczęty jak zwykle waląc się ręką w klatę ,sprawdziłem go trzy razy, potem zdziwienie:eek: kurcze faktycznie tam nie ma klinów wtedy mysl:banghead: i :wideyed: dziękuję wszystkim za pomoc temat rozwiązany:)

Rimausz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Czy jest prawdopodobne, że po wymianie rozrządu pasek jest sztywnany i trzeba trochę czasu żeby wszystko wróciło do normy. ?

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
A mi się wydaje że autor sam chciał sobie wymienić rozrząd, zaznaczył sobie markerem swoje znaki, nie wiedział że na wałku nie ma klina no i teraz jest jak jest. Teraz to juz pewnie czapka w górę...

Rimausz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Panowie ja jestem zdania że jak się na czymś nie znasz to się za to nie bierz.
Rozrząd zostal wymieniony w dobrym serwisie. A nastepnie zostal sprawdzony w kolejnym. Tak jak juz posalem wczesniej wg drugiego mechanika znaki sie pokrywaja i niby jest złożony dobrze. Czy mimo pokrycia sie znaków dalej cos może być zwalone ?

Do góry Bottom