• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II FL 2.0 170km spadek mocy po wymianie rozrządu

Rimausz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam wszystkich.
Bardzo proszę o pomoc.
Nie tak dawno kupiłem Lagunę 2. Samochód naprawdę świetnie jeździł do momentu kiedy wymieniłem rozrząd. Po odebraniu samochodu zauważyłm znaczny spadek mocy. Tak jak by brakowalo co najmniej z 20 km. Rozrząd jest złożony dobrze. Wszystkie znaki sie pokrywają. A jednak odczuwam różnice w jeździe. Czy może byc przestawiony zapłon ? Będę wdzieczny za każdą odpowiedź.

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
Tylko kolego tam nie ma znaków to skąd oni mają znaki że się zgadzają jak walki blokuje z tylu A wal na blokadzie na dole A na kołach nie ma znaków

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
ja wiem że potrzebne blokady i nie ma znaków , jeżeli wyjmie zaślepki to sprawdzi wałki a tłok w gmp będzie odpowiadał jakby włożył blokadę w wał , to takie szybkie sprawdzenie , jeżeli przestawili trochę na małym kółku to będzie widać

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
ja wiem że potrzebne blokady i nie ma znaków , jeżeli wyjmie zaślepki to sprawdzi wałki a tłok w gmp będzie odpowiadał jakby włożył blokadę w wał , to takie szybkie sprawdzenie , jeżeli przestawili trochę na małym kółku to będzie widać
Będzie widać jak blokadę wkręcić na dole na wale bo na oko wal to możesz sobie ustawiać A tak masz pewność i to jest tylko jedna śruba

Do góry Bottom