• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

laguna III delikatne stuki

Marco40

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Chojnice
witam wszystkich,mam pytanie czy ktoś spotkał się może z bolączką delikatnych stuków w zawieszeniu przednim laguna III 2.0dci 150KM 2008r. jest takie popukiwanie na krótkim skoku zawieszenia podejrzenie było na łączniki stabilizatora wymienione na trw bez zmian zawieszenie sztywne a coś puka czy ktoś miał podobny przypadek?

4control28

Bywalec
Punktów
0
Miasto
SGH
Maly odkop,ale moze sie komus przyda. W Lagunach III bardzo czesto dochodzi do przesuniecia dystansu na stabilizatorze oraz bylo wiele wadliwych amortyzatorow od strony kierowcy.

byan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pyskowice
Bardzo proszę o wyjaśnienie co to znaczy przesuniecie dystansu na stabilizatorze bo wymieniłem w mojej lagunie III już wszystko włącznie z nową oryginalną przekładnią kierowniczą i stuki na małym skoku z lewej strony nie ustały.

rutek17

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich borykam się z podobnym problemem w mojej lagunie wymieniłem końcówki drążka stabilizatora gumy na stabilizatorze oraz poduszkę z łożyskiem na kolumnie MacPhersona z lewej strony . A stuki na nierównościach nadal występują , może ktoś ma jakieś rozwiązanie z góry dziękuje

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
pojechać do innego warsztatu z szarpakami. jak nic nie widać to metodą tradycyjną: samochód w górę, brecha, łyżka do opon czy coś podobnego i sprawdzać każdą tulejkę :)

nic nie jest luźne, albo niedokręcone?

rutek17

Początkujący
Punktów
0
Byłem na stacji diagnostycznej diagnosta sprawdzał na szarpakach całe zawieszenie i nic niestety nie znalazł

byan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pyskowice
Rutek a może ja do Ciebie przyjadę. Skąd jesteś?
Automatyczne połączenie postów:

Rutek a może ja do Ciebie przyjadę. Skąd jesteś?

rutek17

Początkujący
Punktów
0
Niestety ja sam borykam się z tym problemem i nie potrafię go zdiagnozować a czytając fora w necie to można drogą prób i doświadczeń wymienić połowę auta

rutek17

Początkujący
Punktów
0
Być może wrócę do tematu wiosną wymontuje amorki i się okaże a jak na razie to trochę głośniej muza i byle do wiosny

byan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Pyskowice
Słuchajcie - jest tak: Kupiłem z Niemiec zadbany egzemplarz - Laguna III i pewnie Niemiec nie mógł sobie z tym poradzić. Lekkie stuki zacząłem słyszeć po chyba 3 dniach. Jest to irytujące bo częstotliwość tych stuków jest taka, że nawet gdy słucham muzyki to wciąż to słyszę bo jak mi powiedział mechanik podświadomie chcę to słyszeć. Stuki z lewej strony. Zacząłem od wymiany gum na stabilizatorze na oryginalne oraz łączników TRW. Potem wymieniłem amorki na Sachsy wraz z poduszkami i przy okazji sworzeń wahacza. Potem kupiłem nową oryginalną przekładnię kierowniczą bo mi mechanik powiedział że przy przebiegu 150000 w tych autach powinno się to zrobić. Ostatnio wpadłem na to żeby wymienić poduszki silnika i stare okazały się być idealne. Nie daje mi spokoju to, co na początku tego wątku ktoś napisał - mianowicie o przesunięciu dystansu na stabilizatorze. Wtopiłem sporo kasy i nic się nie zmieniło. Może jakoś razem damy sobie z tym radę, towarzysze!

Do góry Bottom