• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LagunaII 2001 nie można włączyć

valdi49

Początkujący
Punktów
0
Karta wchodzi. Po naciśnięciu przycisku rozrusznik nie reaguje.

valdi49

Początkujący
Punktów
0
A jak zachowują się kontrolki na desce i od immo?
Wszystkie zgasły - oczywiście prócz oleju i ładowania. Dzisiaj po 24 godzinach odpalił bez problemu. W sumie nie wiem co o tym myśleć. Wczoraj przeczyściłem klemy, sprawdziłem bezpieczniki i nic.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Jeśli po włożeniu karty immo mruga szybko to masz uszkodzoną kartę, należałoby sprawdzić czy języczek w czytniku karty ci nie pękł. Powinna ona wchodzić z oporem jakby się zatrzaskiwała.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
właśnie jaka masz opcje odpalania na guzik stara wersja ze trzeba trzymać guzik czy nowa ze naciskasz i puszczasz a po chwili sama pali ?

valdi49

Początkujący
Punktów
0
Naciskam i puszczam i pali. Wchodzi tak jak zwykle z oporem. Wtedy puszcza blokada kierownicy. Po przyciśnięciu radio gaśnie i po kilku sekundach znowu gra. Tak to wygląda jakby na rozrusznik nie było podawane napięcie bo ani drgnie. Nie wiem czy po drodze do rozrusznika były jakieś czujniki. Czy podłączenie do komputera coś wykryje?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Nic nie wykryje , a na pewno siedzi rozrusznik a sprawdzisz to w ten sposób , wsadz kartę naciśnij przycisk tak jak zawsze i niech ktos cię pchnie jak odpali to rozrusznik mialem tak u gościa w nowym scenic

valdi49

Początkujący
Punktów
0
Jak mi się to pierwszy raz stało w piątek na stacji benzynowej( nie mogłem zapalić) to jak mnie popchnęli to zapalił i pojechałem do domu. Tak więc chyba masz rację.

rylik91

Bywalec
Punktów
0
Przecież na popych zawsze odpali.. Valdi zmierz napięcie na rozuszniku podczas kręcenia, oraz możesz 50 sprawdzić czy za każdym razem dostaję napięcie. Jest jeszcze 3 opcja jak nie odpali spróbować na krótko,. jak zagada będziesz miał daignoze

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Przecież na popych zawsze odpali.. Valdi zmierz napięcie na rozuszniku podczas kręcenia, oraz możesz 50 sprawdzić czy za każdym razem dostaję napięcie. Jest jeszcze 3 opcja jak nie odpali spróbować na krótko,. jak zagada będziesz miał daignoze

nie zawsze na pycha odpali jak bedziesz miał uszkodzona karte albo czytnik karty to nie zapali więc jak nie wiesz to nie wprowadzaj innych w błąd. Wiec jednak moja diagnoza była trafna.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
dlatego że mimo tego że pala kontrolki to nie czyta karty chyba jeszcze nie siedzisz grubo w rene także z czasem sam sie przekonasz

rylik91

Bywalec
Punktów
0
A to nie wiem myślałem ze jak z "puszczeniem sprzęgła na dwójce że musi zapalić". Nie ja robie kilka lat dopiero, także doświadczenie sie przydaje dzięki ;)

Do góry Bottom