• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

land rover freelander czy opel frontera B

Punktów
0
Witam wszystkich:) ,czy może mi ktoś odp.który samochód był by lepszy,land rover freelander 2000 rok 1,8 benzyna czy opel frontera 2000 rok 2,2 dti?w teren bedzie mało uzywany,interesuje mnie który jest mniej awaryjny,do którego sa tansze czesci i ile te samochody pala?sa to dla mnie bardzo wazne informacje wiec bede bardzoooooo wdzieczna za inf.Z góry dziekuje bardzo i pozdrawiam:D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
silnik 1.8 w landku to nieudana jednostka, wiem na pewno, a na temat 2.2 dti nie wiem na pewno ale chyba pompy wtryskowe często siadają

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Napęd frilandera to porażka i jest tak zbudowany że jak padnie to nowy moduł (element przekazania napędu na tył) kosztyje około 5 tys a używka to takie lotto.
Wejdź na forum 4x4 poczytaj , poczytaj i dopiero później zadawaj pytania.
Opel to udana konstrukcja isuzu i tak naprawde to isuzu ze znaczkiem opla.
Pamiętaj że serwis to nie tylko silnik ale skrzynia , reduktor , most tylny i przekładnia przednia.
Jeżeli stać cię na pakiet startowy w kwocie około 2 tys.
To bierz Suva i będziesz szczęśliwy.
Rover i jego pochodne to dość awaryjne konstrukcje i drogie w naprawie.
Jeżeli opel to benzyna + gaz i wtedy jest ekonomicznie.
Pamiętaj że wszystkie koła muszą mieć ten sam rozmiar.
Nie oszczędzisz na olejach.
Myślę że opel będzie dobrym rozwiązaniem ale w benzynie + gaz .

P

PogotowieSamochodoweUK

2.2dti dobrze sie kreci jak dbasz o czystosc paliwa i miesci si spokojnie w 10L/100 w miescie.

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
ani to a nie tamto sam złom..jesli nie wierzysz to sie dowiesz z czasem jak kupisz .

P

PogotowieSamochodoweUK

Oj matusek, czy ty musisz byc tak doslowny...mysmy tylko doradzili ktora kupa mniej smierdzi:D

Do góry Bottom