• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Land Rover Freelander - silnik nie uruchamia się

Radek271

Gaduła
Punktów
69
Dobra, EWS wymieniony autko kręci na nowym pilocie teraz pojawiły się przyśpieszenia obrotów silnika jakby chciał odpalić ale jednak nie odpala. Po ponownej kontroli okazuję się że instalacja wysokiego napięcia jest bez zarzutu iskry jak dzwon, na denku tłoka jest lekki nagar a poza tym denko jest konkretnie zalane benzyną, świece również zalane za każdym razem. Śmiem śmiało twierdzić, że dawkowanie paliwa grubo za wysokie. Co może być w tym silniku przyczyną zbyt dużej wręcz nieumiarkowanej dawki paliwa ? Poniżej odczytane dane po podłączeniu kompa (zero błędów), aczkolwiek zaskoczyło mnie parę danych pomiarowych na wyłączonym silniku po kilku próbach uruchomienia. Pozdrawiam.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8e5d82a07cf94b6.html

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Witam widzę że duże postępy poczyniłeś .Paliwa fakt za dużo , on leje paliwem i ta temperatura paliwa 200.Ja jak sprawdzam wtryski i nie jestem ich pewien to wyciągam je na wierzch i podpinam, wtedy widzę czy pylą czy leją.Jak masz jakieś na podstawienie to sprawdz.Temperatura 200 stopni możliwe że pokazuje tak gdyż jeszcze nie odpalił a parametr jest nie miarodajny.Skłaniał bym się jeżeli wtryski sprawdzisz do pomiaru przepływki bo dużo od niej i czujnika temperatury płynu chłodzącego zależy jaką dawkę paliwa dostanie.Krok trochę za duży ale na starcie zawsze zwiększony a poza tym zależny od czujników wyżej podanych.Powodzenia jeszcze w starym roku.

Do góry Bottom