• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Launch X431 PAD V Passthru

rambo22

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Krakow
Witam od jakiegoś czasu rozglądam się za jakimś testerem i ostatnio pojawiło sie nie znanym portalu aukcyjnym Launch X431 PAD V Passthru, (Wpiszecie w google to od razu wyskoczy ;)) takie pytanko testował to ktoś ? Cena jako tako przyzwoita na możliwości.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Poprawna nazwa to Launch X431 PAD V smartbox 3.0 (starsza konstrukcja z androidem 7.1).
Ja przy tej kwocie zainteresował bym sie Launch x431 PAD VII SmartLink C (nowsza konstrukcja z androidem 9.0) . Nie wiele trzeba dołożyć procentowo (25%) a uzyskujesz dużo większą funkcjonalność , do tego dokupujesz moduł X-prog 3 i wymiatasz .

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Np.: podpinasz to pod moduł używanej skrzyni automatycznej bmw i masz dziewice którą możesz założyć do innego samochodu .
O diagnostyce nie będę pisał bo to oczywiste .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Nie wiem dopiero ma trafić do sprzedaży ale raczej więcej jak 10 000 zł na pewno .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Ja testuje poprzednia wersje z przed poł roku i mi się podoba :)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Launch X-431 PAD VII (głowica smartlink C) + X-431 X-PRO-G3 . A to jest połączenie tych dwóch interfejsów z tym , że nowszy tablet . Chciałbym mieć TAB III (PAD VII) , mnie było tylko stać na x-431 euro 5 pro + x-431 x-pro-g3 + bts360 + TSGUN :(

rambo22

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Krakow
A można wiedziec ile kosztował Cię sam interfejs? Bez dodatków i tak z ciekowosci kupowałeś bezpośrednio u producenta czy przez jakąś hurtownie części?

rambo22

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Krakow
Rozmawiałem z przedstawicielem Launcha o kwestiach testowych to dowiedziałem się że Launch x431 PAD VII nie jest dedykowany przez centralę Launcha na Europę dla tego też nie ma go na polskiej stronie oficjalniej. Za to w tym momencie na Europę jest x431 Euro tab III i jest to najlepsza obecnie opcja, ale cena też konkretna można sobie sprawdzić na stronie.
Co do wcześniejszego posta chciałem jakaś kwotę przybliżoną, bo mówisz że jesteś zadowolony ze sprzętu a do kwot powiedzmy od 10 do 20 tys mamy już w czym wybierać tym bardziej że Delphi wypuścił Bluetech za 12 tyś netto bodajże.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
X-431 Pad VII to sprzętowo to samo co EURO TAB III . Poza tym polskie przedstawicielstwo razem z interfejsem wciska ci program "HynesPro Electronics" , który jest gówniany .

Martin124

Początkujący
Punktów
14
Miasto
Skawina
Witam odgrzeje kotleta ponieważ przymierzam się do zakupu jakiegoś kombajnu, takiego głównego woła roboczego zastanawiam się nad LAUNCH X-431 PAD VII z głowicą smartlink ktoś może się wypowiedzieć jak sytuacja wygląda w bieżącym roku 2023 czy warto ktoś tego używa? rozważałem również Texe smarthub i jakiegoś Autela typu MS908S ponieważ posiadam MX808 słaby ale jakoś lubię nim coś na szybko odczytać, ważne aby był rozwojowy SGW, DoIp, itd. Robię tylko diagnostykę i naprawę elektryki i elektroniki samochodowej posiadam całą szafę różnych "dyngsów" typu VCDS oryginał czy VAS ODIS w oryginale itd. trochę ryżu też się znajdzie gdzieś zakopane ;) do tego tona laptopów i męczy mnie to wszystko i wolałbym aby leżało to w szafie i tylko raz na czas się podeprzeć dedykowanym gdyby zakupiony kombajn nie podołał. Funkcja oscyloskopu w urządzeniu mnie też raczej nie interesuje ponieważ posiadam Pico, Siglenta laboratoryjnego oraz jakieś przenośne, ktoś coś ?
Zrzut ekranu 2023-01-15 171004.jpg

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Ale PAD VII to interfejs na rynek azjatycki a nie europejski , cześć funkcji nie będzie działać . Odpowiednikiem tego jest EURO TAB III - jest na Europę .
Ja mam Euro 5 pro smartlink i jestem zadowolony .

Autobambo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
18
Na stronie Launch De jest też nowy X-431 EURO LINK chyba następca Euro 5 pro smartlink .

Do góry Bottom