pawcar
SuperMechanior
Jak użyjesz szyby na bloku , który jest jeszcze w samochodzie ?

To się udało, kiedyś silikonem kumpel wypełnienił kratery w głowicy i auto pojeździlo że dwa tygodnieKiedyś opisałem jak po zdjęciu głowicy w 1.4 starym oplowskim, wżery na bloku były jak kratery. Głowica pewnie też krzywa, uszczelka się rozpadła i po odpaleniu fontanna ze zbiorniczka. Generalnie silnik złom. Ale klient jak to klient chciał tanio bo jeszcze pół roku i zlomuje
To wziąłem szpachelkę i tu zaskoczenie, szary a nie czerwony silikon i wyrównałem powierzchnię. Nowa uszczelka na lekko zaschnięty silikon i jedziemy z koksem. Teraz jakoś mija dwa lata, a asterka jeszcze śmiga. Także nie pszesadzajmy z dokładnością bo pewnie tak dokładne to z fabryki nie wychodzi.
Dotne szybę na wymiar? Chyba że kołki wystają z blokuJak użyjesz szyby na bloku , który jest jeszcze w samochodzie ?

No też się tego obawiam ale przecież kiedyś tak sprawdzali powierzchnie głowicSzyba nie jest specjalnie płaska ani sztywna.
Kiedyś planowanie głowicy wyglądało takNo też się tego obawiam ale przecież kiedyś tak sprawdzali powierzchnie głowic
Toomi ale gość to miał za pół roku zezłomować a piszesz że dwa lata już mija i astra chodzi ..szkoda teraz po remoncie się klientowi się z nią rozstać.Kiedyś opisałem jak po zdjęciu głowicy w 1.4 starym oplowskim, wżery na bloku były jak kratery. Głowica pewnie też krzywa, uszczelka się rozpadła i po odpaleniu fontanna ze zbiorniczka. Generalnie silnik złom. Ale klient jak to klient chciał tanio bo jeszcze pół roku i zlomuje
To wziąłem szpachelkę i tu zaskoczenie, szary a nie czerwony silikon i wyrównałem powierzchnię. Nowa uszczelka na lekko zaschnięty silikon i jedziemy z koksem. Teraz jakoś mija dwa lata, a asterka jeszcze śmiga. Także nie pszesadzajmy z dokładnością bo pewnie tak dokładne to z fabryki nie wychodzi.

| Długość w mm ± 2 | 00 | 0 | 1 | 2 | Długość w mm ± 2 | 00 |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Liniały warsztatowe | Liniały krawędziowe | |||||
| 500 | 4 | 7 | 12 | 21 | 75 | 2 |
| 750 | 6 | 9,5 | 17 | 27 | 100 | 2 |
| 1000 | 8 | 12 | 21 | 33 | 150 | 3 |
| 1500 | - | 17 | 29 | 46 | 300 | 3 |
| 2000 | - | 22 | 37 | 58 | ||
| 2500 | - | 27 | 46 | 71 | ||
| 3000 | - | 32 | 54 | 83 | ||
| 4000 | - | 42 | 71 | 108 | ||
| 5000 | - | - | 87 | 133 |
Mnie już takie historie nie ruszajo, chcesz jeździć to jeździj, po co ci moja pieczątka? A tłumaczenia są różne, książkę można napisać, bo kobieta jeździ tylko do biedronki po zakupy, bo to auto w ogóle wcale nie jeździ, bo ABS mi nie potrzebny bo mi się nie załącza, bo wkoło komina, bo mam pęknięta szybę ale ona może pęknąć jak wyjadę za zakrętem, bo ja jestem umówiony do mechanika ale za tydzień, już zaraz się umawiam nawet przy panu zadzwonię i się umówię, bądź pan człowiekiemnie wiesz jak jest z chrupkami? na warsztacie ta sama historia co na skp, panie, za pół roku pod prasę idzie a muszę czymś jeździć.
To policja chce te pieczątki przy kontroli a nie kierowca.chcesz jeździć to jeździj, po co ci moja pieczątka
Aha to dlatego kierowcy przyjeżdżają na przegląd?To policja chce te pieczątki przy kontroli a nie kierowca.
Bo mają ustawowy obowiązek załatwić te pieczątki.Aha to dlatego kierowcy przyjeżdżają na przegląd?
Jeśli można wiedzieć powiedz mi jak to wygląda w twoim przypadku? Jedziesz na przegląd i masz niesprawne auto, usterki istotne i co wtedy?Bo mają ustawowy obowiązek załatwić te pieczątki.
Wtedy jadę na przegląd bez samochodu![]()
![]()
no geniuszNic, jestem za, same profity, oszczędność paperu, paliwa, prądu, nerwów, lekarze badają ludzi online więc diagności też mogąNie rozumiem, co w tym zlego ?
akurat oszczędność papieru nie, bo w dowód rejestracyjny trzeba włożyć dodatkowo jeden papierek (taki z napisem nbp)Nic, jestem za, same profity, oszczędność paperu, paliwa, prądu, nerwów, lekarze badają ludzi online więc diagności też mogą