arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Polak potrafidiagności raczej nie p
Polak potrafidiagności raczej nie p
To jest walka z wiatrakami, ludzie którzy chcą zrobić przegląd ze względu na to żeby mieć sprawny samochód stanowią 10-20% reszta jeszcze nigdy nie miała kolizji w swoim życiuDo czasu kiedy z powodu niesprawnego układu hamulcowego zabijesz dziecko na pasach.
.Arni ...tylko tylu ! Sądziłem że jednak jest więcej odpowiedzialnych i trzeżwo myślących !ze względu na to żeby mieć sprawny samochód stanowią 10-20%
Może za krótko pracuję w tym zawodzie i być może że tych procent jest więcej ale biorąc pod uwagę że na naszej stacji robimy stosunkowo mało przeglądów i nie puszczamy byle czego z naszymi pieczątkami to sytuacja może wyglądać jeszcze gorzej bo są stacje które robią tych badań więcej, ba mało.Arni ...tylko tylu ! Sądziłem że jednak jest więcej odpowiedzialnych i trzeżwo myślących !
mają klientów zapisanych w zeszyt w kolejce, takie oblegane stacje są znane z tego że pracuje na nich przysłowiowy Reksio
... Nie napiszę ci tutaj jak to wszystko działa w szczegółach bo nie wolno srać we własne gniazdo ale nie jest dobrzeRachunek jest prosty Arni .Jak ty wrzucisz z przeglądu bo hamulce bo zawieszenie bo swiatla itd. To musi taki pacjent pojechać do mechanika i zostawić parę stowek. A tak załącznik w dowód i po kłopocie jeździmy dalej .... szkoda tylko że nie raz się sworznie same wypinaja A ludziska jeżdżą coraz szybciejMoże za krótko pracuję w tym zawodzie i być może że tych procent jest więcej ale biorąc pod uwagę że na naszej stacji robimy stosunkowo mało przeglądów i nie puszczamy byle czego z naszymi pieczątkami to sytuacja może wyglądać jeszcze gorzej bo są stacje które robią tych badań więcej, ba małomają klientów zapisanych w zeszyt w kolejce, takie oblegane stacje są znane z tego że pracuje na nich przysłowiowy Reksio
... Nie napiszę ci tutaj jak to wszystko działa w szczegółach bo nie wolno srać we własne gniazdo ale nie jest dobrze
Reksio nie wychodzi z budy jak samochody przejeżdżają...![]()
W poniedziałek miałem gościa z Reno bez świateł p.mg. i osw. Tab. Rej dałem mu P z usterkami drobnymi, jak płacił za przegląd to miał w ręce banknoty 100 i 20 zł stówę dał a te dwadzieścia to mu tak dziwnie chodziło z dłoni do dłoni i taki fajny oryginalny wyraz twarzy jak zobaczył todo spowiedzi za te klamstewka
![]()
jak ludziska to widza pewnie polowa zawraca
![]()

W ogóle nie chce wiedziećTak jeszcze poza tematem, diagnoście coś grozi poważnego za lewe podbijanie? Hipotetycznie podbija przegląd bez oglądania, niefart kierowca wyjeżdża na drogę i wali komuś w auto czy potrąca kogoś na pasach. Nie wiem czy prowadzi się śledztwo (stan techniczny auta) ale jakby wyszło że niedawno przegląd podbity to byłaby afera na stacji?
co grozi i z jakiego paragrafu, kiedyś dawno temu jak robiłem kurs to było mówione że diagnosta może stracić uprawnienia za np. wyznaczenie niewłaściwego następnego terminu badania, poszukaj sobie takich różnych tematów o odebranych uprawnieniach na forum diagnostów Norcom, wiem że oprócz utraty uprawnień na 5lat kiedyś groziło dla diagnosty kara pieniężna 5000 zł a dla jego szefa bodajże 50tysi, bardzo dużo głów poleciało w ostatnich latach więc doszło do sytuacji że nie ma komu robić 
ale zanim jej doczekał to przez kilka lat włóczył się po sądach za to że podczas gdy robił przegląd samochodu w obecności kontrolerów z tdt zapomniał sprawdzić czy działa sw.p.mg. tył
a co dopiero weź tu zrób przegląd bez oglądania
nie twierdzę że nikt tak nie robi, osobiście znam stację gdzie przegląd osobówki trwa 5minut ale tam właścicielem firmy jest wysoko postawiony człowiek i jego pracownik miał ponoć kiedyś sprawę w sądzie bo klientowi koło wyjechało bokiem razem z wahaczami i zwrotnicą ale go wybronili 
aha i bym zapomniał, muszę się jeszcze na kilka spraw pożalić, bo wymaga się od nas sprawdzania tych aut ale robimy to w pojedynkę, nic nie wolno diagnoscie odkręcać a nie wszystko da się sprawdzić bez demontażu, nie wszystkie przepisy są jasne s wymaga się żebyśmy wszystko wiedzieli, prawo powinno być jasno napisane a jest często tak że trzeba je na rozmaite sposoby interpretować...
Niemożliwe żeby ci na których głosowałeś robili kabaret... przecież to są sami kompetentni ludzie...To jest normalnie jakiś kabaret,

No takNiemożliwe żeby ci na których głosowałeś robili kabaret... przecież to są sami kompetentni ludzie...
Arni co z twoja poprawnością polityczną ?![]()
przecież PiS jest odpowiedzialny za dużo, bardzo dużo, za kwadrature koła, zamach na Dżona Lenona, zaćmienie słońca, za to że zimą zimno a latem gorąco
za to że masz małpę na avku a nie goryla, za to że @Misiek zmienił logo forum, że słońce zachodzi, że jutro wstanę o 5:30 i że zupa za słona jak dodam za dużo soli 
Ach, przepraszam, 6 latek rządów to zdecydowanie za mało aby coś zrobić...No takprzecież PiS jest odpowiedzialny za dużo, bardzo dużo, za kwadrature koła, zamach na Dżona Lenona, zaćmienie słońca, za to że zimą zimno a latem gorąco
za to że masz małpę na avku a nie goryla, za to że @Misiek zmienił logo forum, że słońce zachodzi, że jutro wstanę o 5:30 i że zupa za słona jak dodam za dużo soli
![]()

albo i nie...
Do czasu kiedy z powodu niesprawnego układu hamulcowego zabijesz dziecko na pasach.
Jak już wcześniej wspomniałem diagnosci lubią robić statystykiKażdy kiedyś umrze, jedno dziecko w tą czy w tą przy 7mld ludzi co to za różnica?
poniżej zamieszczam statystyki wypadków drogowych z 2020r Komendy Głównej Policji

a było ich w 2020r aż 64
Tylko jest mała rysa w tych statystykach... bo w PL jest jeżdżących ~ 30 000 000 (milionów) aut - więc te 64 pojazdy to zaledwie 0,0002 %

A skąd wiesz o tych 30mln ?Tylko jest mała rysa w tych statystykach... bo w PL jest jeżdżących ~ 30 000 000 (milionów) aut - więc te 64 pojazdy to zaledwie 0,0002 %
Czyli łatwiej trafić 6 w totka niż spowodować wypadek niesprawnym autem...![]()
Teraz tych co mają pierwszeństwo na zebrze będzie niestety więcej, mało tego młodzież jest bardziej kreatywnaTrochę z przymrużeniem oka ....kiedyś słyszałem że w Anglii jest specjalny cmentarz dla wszystkich tych co mieli ..pierwszeństwo przejazdu !!! Osobiście jestem uczulony na wszystkie przejścia dla pieszych i drogi dla rowerzystów . Moja córka została potrącona ...przez kobietę a inna osoba z dalszej rodziny zginęła na przejściu dla pieszych . W LWP mówiono nam że to prędkość zabija a nie samochód !
za moich czasów jeździło się bez trzymanki, teraz jeżdżą bez trzymanki bo mają w dłoniach telefon a na uszach słuchawki