• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

LR Freelander - szyba drzwi bagażnika

sinistra

Nowy
Punktów
0
Miasto
Jelenia Góra
Witam. Od niedawna jeżdżę LR Freelanderem i mam problem z tylną szybą, która nie opuszcza się i nie podnosi po przyciśnięciu przycisku w aucie. Szybę dosuwam do góry ręcznie (wiem, to niekorzystne i niezdrowe), aby weszła pod uszczelkę, ale i tak przy jeździe po nierównym terenie szyba opada na 4-5 cm w dół. Przy przekręcaniu kluczyka w bagażniku coś tam w środku w drzwiach się cichutko odzywa, ale skutku żadnego w postaci ruchu szyby nie ma. Chętnie bym rozbebeszyła drzwi i sprawdziła co siedzi w środku, ale nie wiem jak się do tego zabrać, a porady, których kilka znalazłam w internecie, są dla mnie zbyt skomplikowane :(:(:( Proszę o poradę co i jak zrobić, co sprawdzić, na co zwrócić uwagę. Dodam, że tylna wycieraczka i spryskiwacz tylnej szyby też nie działają.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Myślę że czeka cię kablotechnika skomplikowana, jak nie masz o tym pojęcia to sam tego nie zrobisz. Próbówkę masz jakąś? Miernik jakiś?
Jeżeli tego nie masz, albo się nie znasz to daj zarobić elektrykowi...

topsped

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Koszalin
Norma w tych samochodach. Wyroiły się linki na silniku. Kupić nowy silnik z linkami, założyć, wyregulować. Proste. Tylko dlaczego nie mam to tego cierpliwość. Nie wiem jak oni to robią na serwisie, chyba ma jakiś szablon.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Norma w tych samochodach. Wyroiły się linki na silniku. Kupić nowy silnik z linkami, założyć, wyregulować. Proste. Tylko dlaczego nie mam to tego cierpliwość. Nie wiem jak oni to robią na serwisie, chyba ma jakiś szablon.
weź pod uwagę że nie działa wycieraczka i spryskiwacz - myślę że wiązka na załamaniu

Do góry Bottom