• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mała przeróbka układu hamulcowego. Co sądzicie?

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Ale kurwa ,czy zaciski nie pasują na mocowania ,bo piszę o całych zaciskach:mad:

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Ale kurwa ,czy zaciski nie pasują na mocowania ,bo piszę o całych zaciskach:mad:

No są takie same oprucz tego ze średnice tłoczków są mniejsze
.Co chyba jak by i delikatniej bedzie chamowało.
Tak by mi się wydawało.
dlatego pytam sie miło co by było jak by się to zmontowiło.
Kumasz???????? :confused:

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
To czegoś od razu nie napisał o co biega ,ja osługuję flotę paru DAILY 2006> i montuję te zaciski od ponad dwóch lat z powodzeniem i zarabiam na na sztuce ponad tysiaka i sprzedaje po 1400 a firma sia cieszy bo or 1800 i ja zadowolony i oni zadowoleni i poco ten temat?:D

P

PogotowieSamochodoweUK

50F to jakies 250zl.
Najlepiej sam zapytaj na stronie BIG REG brake rebulit (tak wpisz w wyszukiwarke;) )

Kolesie maja nawet zestawy do aut z roku 2012 i 1970 wiec sa niezli;) I te czesci lataja u mnie w prywatnym i u znajomego, a mamy auta dlubane i lubimy w wakacje na tor pojechac. O dziwo ich uszczelniacze sie nie pala mimo plonacych zywym ogniem hebli.

Zapytaj sam tak jak mowie, bo ja wlasnie obrobilem 6 maili z autami na wyjezdzie jutrzejszym wiec bede w domu najwczesniej po 18 czyt. po zamknieciu sklepu. Nie powinno byc problemu z wysylka do PL, koszt pewnie z max 10F.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Kolego Obelix montuj śmiało, naprawiam Iveco z takimi zaciskami od ponad 2 lat i to są autobusy które wożą ludzi i są często przeładowane, hamują świetnie. Zamontuj a dla pewności podjedź potem na stację diagnostyczną celem sprawdzenia skuteczności hamowania, klient zapłaci dodatkowo 20 zł a głowa będzie spokojna ;)
Tylko nie wiem czy ciśnienie płynu hamulcowego nie będzie za małe na tych zaciskach, bo możliwe że pompy mają inne parametry

hardy1

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Sciegny
Obelix daj pokój w hamulcach nie ma co grzebać choć by było lepiej od produkcji bo sam sobie strzelisz w kolano a niedaj BOZE i.t.d a że drogie to się nie martw ty nie płacisz ,,

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Obelix daj pokój w hamulcach nie ma co grzebać choć by było lepiej od produkcji bo sam sobie strzelisz w kolano a niedaj BOZE i.t.d a że drogie to się nie martw ty nie płacisz ,,
no właśnie ktoś w końcu rozsądnie napisał, ale moje pytanie było z tąd że po prostu mój wspaniały kierownik( były taksówkarz) sobie wymyślił taką inowacje.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
MOCNE!!!
A może należało powiedzieć w pierwszym poście co chcesz usłyszeć .
Bo po przebiegu tej rozmowy wnioskuje ,że nie interesowało Cię nic po za tym by sprowadzić odpowiedz do wersji która Ciebie usatysfakcjonuje.
W tej sytuacji widzę tylko jeden cel –wydrukujesz tą rozmowę i pokażesz szefowi i klientowi mówiąc a nie mówiłem.

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
MOCNE!!!
A może należało powiedzieć w pierwszym poście co chcesz usłyszeć .
Bo po przebiegu tej rozmowy wnioskuje ,że nie interesowało Cię nic po za tym by sprowadzić odpowiedz do wersji która Ciebie usatysfakcjonuje.
W tej sytuacji widzę tylko jeden cel –wydrukujesz tą rozmowę i pokażesz szefowi i klientowi mówiąc a nie mówiłem.
No właśnie interesowało mnie co sądzicie ale widzę ze 90% ma to samo podejćsie co mój wspaniałomyślny kierownik czyli wyżeźbić i auto i klijęta.
J najlepjej nie brać za to odpowiedzialności.

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
auto naprawione ?
Tak zaciski założone te od IVECO nie stety.
A przed wczoraj wróciło na reklamacje inne auto( iveco) w którym był wymieniany zacisk tylny dokładnie taki jak te założone do mascota po 2 miesiącach od wymiany zacisk puścił na uszczelnieniu tłoczka.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy przestroga żeby jednak badziewia nie montować.
Zobaczymy jak się one sprawdzą w tym Mascocie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
zbieg okolicznosci raczej, mamy parę iveco z 2007 r i w nich zaciski śmigają nadal

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
zbieg okolicznosci raczej, mamy parę iveco z 2007 r i w nich zaciski śmigają nadal
Ale też montujecie zamienniki ?a jesli tak to z jakiego powodu je wymieniacie? czy wszyscy kierowcy w iveco dojeżdżaja tak klocki ze uszkadzaja zaciski?Czy po prostu te zamienniki sa tak tanie ze nieopłaca się kupować zestawu naprawczego do orginalnego zacisku?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
nigdy nie wymienialiśmy zacisku, pilnujemy stanu klocków, może dwa razy były uszkodzone troche tłoczki bo klocki zjechaly sie do blach i powypadały ze strzemion, ale zamontowaliśmy nowe klocki i wszystko było ok

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Ja wymieniałem zaciski przód w iveco autobus i działają już z 7 miesięcy .

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
ja również regeneruje takie zaciski trucke-rom z okolicy przy czym zestaw naprawczy nie zawsze da się zamontować bo niektóre zaciski mają już tak wybite prowadnice że trzeba tulejować i dorabiać tulejki i sworznie pod wymiar ale da się zrobić i wychodzi taniej niż nowy

P

PogotowieSamochodoweUK

A mnie tam smieszy ten temat... Obelix taki profesjonalista a chce kowalskie rpzerobki robic! Czy to nie zaprzecza jedno drugiemu i nie wychodzi tu jakis brak wiedzy podstawowej u pana profesjonalnego co kluczem filtry przykreca?:D

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
A mnie tam smieszy ten temat... Obelix taki profesjonalista a chce kowalskie rpzerobki robic! Czy to nie zaprzecza jedno drugiemu i nie wychodzi tu jakis brak wiedzy podstawowej u pana profesjonalnego co kluczem filtry przykreca?:D
Niewiem po co ten kolo odpisuje na moje posty skoro miał je ignorować.
Ja równiez ignoruje jego posty więc niemoge sie wypowiedzieć z prostego powodu bo poprostu ich niewidzę.
A jak masz jakieś wonty to napisz na priv panie pożal sie boże pogotowie samochodowe,zamist czarne listy po kryjomu zakładać .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
czarną listę ja założyłem :D hasasasasa

Do góry Bottom