Witam ponownie, wczoraj poruszyłem temat ciężko pracującej maglownicy i byłem bardzo miło zaskoczony natychmiastowym wręcz odzewem, dziękuję wszystkim zaangażowanym i pozdrawiam.
Tak jak pisałem wczoraj, wszystkie tropy sprawdziłem krok po kroku i okazuje się wszyscy szukaliśmy nie w tym kierunku...
Dzisiaj okazało się że moje wspomaganie jest "adaptacyjne" a czujnik zamontowany na maglu tuż przy główce, który wziąłem początkowo za część składową ESP jest po prostu zaworem regulującym ciśnienie wspomagania zależnie od prędkości.
Okazało się że brak jest prądu na wtyczce tegoż zaworu a gdy podałem na moment napięcie z akumulatora wspomaganie ożyło
...
I tu moja prośba... może ktoś orientuje się co zasila zawór adaptacji maglownicy w Mercedes W211, jest to rzędowa szóstka w dieslu 3.2 rok prod 2004. Gdybym uzyskał podpowiedź gdzie dalej wiązką idą te dwa kabelki od zaworka oszczędziłbym sobie sporo zdrowia i czasu którego i tak każdy z Nas ma ograniczoną ilość na prucie całej wiązki.
Z góry dziękuję za pomoc, każda podpowiedź na wagę złota.
Pozdrawiam...
Tak jak pisałem wczoraj, wszystkie tropy sprawdziłem krok po kroku i okazuje się wszyscy szukaliśmy nie w tym kierunku...
Dzisiaj okazało się że moje wspomaganie jest "adaptacyjne" a czujnik zamontowany na maglu tuż przy główce, który wziąłem początkowo za część składową ESP jest po prostu zaworem regulującym ciśnienie wspomagania zależnie od prędkości.
Okazało się że brak jest prądu na wtyczce tegoż zaworu a gdy podałem na moment napięcie z akumulatora wspomaganie ożyło
...I tu moja prośba... może ktoś orientuje się co zasila zawór adaptacji maglownicy w Mercedes W211, jest to rzędowa szóstka w dieslu 3.2 rok prod 2004. Gdybym uzyskał podpowiedź gdzie dalej wiązką idą te dwa kabelki od zaworka oszczędziłbym sobie sporo zdrowia i czasu którego i tak każdy z Nas ma ograniczoną ilość na prucie całej wiązki.
Z góry dziękuję za pomoc, każda podpowiedź na wagę złota.
Pozdrawiam...