• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mam problem ze swoim VW Golfem 3

maxski1990

Bywalec
Punktów
2
Witam posiadam VW Golf 3 1.6 benzyna+lpg. Problem polega na tym że podczas odpalania silnika czasami ginie iskra. Podłączyłem żarówkę 12v do kostki która jest podłączona do cewki i gdy kręciłem silnikiem raz żarówka świeciła, a raz nie zrobiłem 10 prób i i tylko 2 razy żarówka podczas rozruchu świeciła.
Zostały wymienione:
-komputer
-nowe świece i przewody zapłonowej
-cewka zapłonowa z modułem
-aparat zapłonowy+kopułka+palec
-czujnik położenia przepustnicy
Po wymianie tych elementów problem tkwi dale. Proszę o pomoc.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
przecież napisał że wymienił aparat zapłonowy a w nim jest hall, przyjżyj się kolego stacyjce i głownemu przekaźnikowi systemowemu, ewentualnie gdzieś jest słabe połączenie

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Niemam jak podejrzec teraz bo pisze z telefonu, ale jak poszukasz w google to znajdziesz przekaznik sysyemowy

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
r3 według twojego rysunku a dokładniej bym ci powiedzial jak bys podal rocznik i kod silnika

maxski1990

Bywalec
Punktów
2
silnik mam 55kw

i jest taki motyw że gdy uruchamiam silnik iskry nie ma lecz gdy przestaje kręcić silnikiem to pod koniec iskra się pojawi

maxski1990

Bywalec
Punktów
2
Byłem u elektryka i okazało się że skrzynka z bezpiecznikami była zaśniedziała czy te wtyki zaśniedziały i teraz elegancko chodzi. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam

Do góry Bottom