• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Manometry do szczelności klimatyzacji

krzysied753

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Łomża
Witam chcę zakupić manometry do sprawdzania szczelności za pomocą azotu w układzie klimatyzacji teraz pytanie nie chce brać najtańszych za 150 zł ale też nie chcę kupować sprzętu za 1500zl jak np. "Testo 550” co polecicie ? A moze cos takiego ?

Duoyi dy517a (
#Aliexpress 471,65 zł 23%OFF | DY517A samochód HVAC kolektor klimatyzacja R134a kolektor cyfrowy refrigacion naprawa narzędzia Tester ciśnienia próżni
https://a.aliexpress.com/_BSobaB )

Autool lm120. (
#Aliexpress 482,01 zł 28%OFF | AUTOOL LM120 + wakuometr cyfrowy kolektor klimatyzacji do chłodzenia HVAC próżniowe urządzenie do pomiaru temperatury PK Testo
https://a.aliexpress.com/_BPxFcT )

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Mam autoola. Nie jest zbyt dokładny, ale do samego azotu starczy. Praca jest przyjemniejsza niż na analogowych

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Cyfrowe manometry wyświetlają cisnienie w setkach po przecinku. Spadek ciśnienia jest widoczny już po krótkiej chwili od wyrównania

Serwisant_DDZ

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Dzierżoniów
Ja od jakiś 3 miesięcy używam Autool LM120 i jestem zadowolony. Wydaje mi się że jakość jest odpowiednia w porównaniu do ceny. Praca jest dużo przyjemniejsza niż na analogowych zegarach.

hades500

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Kielce
Jak chcesz to przemyśl temat z testo 549i. Ja zamówiłem dopiero będę miał w poniedziałek. Urządzenie z wysokiej półki które łączy się z smartfonem i widzisz pomiar w setkach bara.Przemyśl temat.

Do góry Bottom