• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Master 2,2 dymi

doktorek1

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wlkp
Pacjent Master 2,2 z 2005r
dymi na czarno .wtryskiwacze po regeneracji i nawet jeszcze raz dałem do sprawdzenia do innego fachmana bo am sobie już nie dowierzałem jest OK zawór EGR tez działa bez zarzutów układ paliwowy sprawny ,katalizator drożny , turbina OK kurcze brak mi pomysłów moze jakieś sugestie ?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
to przypadkiem nie jest silnik z forda?? jeśli tak to ja w tranzolach po wymianie wtrysków zawsze do serwisu na adaptację pompy i wkodowanie wtrysków. Zawsze był po tym spokój. Jednakże wtryski wsadzałem nowe.

doktorek1

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wlkp
Silnik renault 2,2 dci a wtryskiwacze nie zakodowane nie powodowały by takiego zadymienia tylko twarda prace raczej.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
w tranzolu owszem...

ja jakoś do egrów nie mam przekonania. Wydaje się być szczelny a dymi. wsadzasz nowy i spokój....

doktorek1

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wlkp
Chłopaki turbina po regeneracji jest ok ciśnienie doładowania wporządku, a przepływomierza ten model nie ma aż sam sie zdziwiłem.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Jezeli jest moc to niekoniecznie egr, niemniej nie jest tak drogi zeby zeby niewymienic, kosztuje ok 300 z oryginalu. Mozna to zaslepic, w masterach do 2003 (lub 2005) moze nie wystepowac przeplywka. Najpewniej jednak wtryski bedziesz musial zrobic, to typowe dla G9U i G9T, plus ze prawie zawsze idealnie wychodza bo sa zaolejone:)

Doczytalem ze robiles wtryski, sproboj je zakodowac i zresetowac adaptacje sterownika.

doktorek1

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wlkp
Wtryskiwacze po regeneracji i do tego u dwóch innych speców sprawdzane ,opinie są równe wtryskiwacze są OK
Diagnostyka na autocom i KTS

doktorek1

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Ostrów Wlkp
Koledzy wszystkie sugestie wziąłem sobie do serca i jeszcze raz posprawdzałem mimo że robiłem juz to z dwa razy i tak po ogledzinach to wszystko się nie trzymie ani kupy ani d..py bo wszystko jest ok,ściągam pokrywę zaworów może tam cos znajdę ? rece opadają co za przypadek.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Moze tak sie zdarzyc ze pekla podpora dzwigienek, same dzwigenki, popychacze. Taki przypadek juz widzialem wiec jezeli cos sie dzieje i nie ma sie czego uczepic to byc moze wlasne to. Plus to chlanie oleju przez pierscionki, jezeli nic w nim nie robiles a silnik pracuje jak mroweczka to najpierw te zawory a potem jednak pierscionki:D

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
A może przy wymianie wtrysków dałeś inne podkładki albo któraś jest podwójnie sprawdź to miałem tak w masterze.

Do góry Bottom