• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

master 2,3 biturbo 163 km jaka temperatura paliwa

berntrans

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wodzisław Śląski
witam
jaka powinna byc tem. paliwa u mnie temp od 70 do 85 stopni zależnie od obciążenia temp. otoczenia 20 st., czy jest za wysoka?

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Zerknij jak silnik będzie zimny. To normalne, że temp jest wysoka bo pod maską jest jak w piecu

berntrans

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wodzisław Śląski
na zimnym silniku pokazuje 20 Stopni przy temp otoczenia 25 i czynnik chłodniczy takze 20 stopni czyli raczej ok , ale po odpiecu czujnika temp paliwa komputer pokazuje temp ppaliwa 60 stopni i silnik pracuje zdecydowanie leppiej na odlaczonym czujniku bardziej lagodnie i mocy tak jak by troche wiecej bylo

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
315
Miasto
Rakszawa
A próbowałeś tak pojeździć dłużej? Kiedyś miałem wątpliwą przyjemność użytkowania takiego auta (tyle że z jednym turbem) i po odpięciu spi€rdolonej przepływki też chodził zajebiście. Po czym po kilkudziesięciu kilometrach losowo sobie odcinał moc na coraz to niższych obrotach.

berntrans

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wodzisław Śląski
A próbowałeś tak pojeździć dłużej? Kiedyś miałem wątpliwą przyjemność użytkowania takiego auta (tyle że z jednym turbem) i po odpięciu spi€rdolonej przepływki też chodził zajebiście. Po czym po kilkudziesięciu kilometrach losowo sobie odcinał moc na coraz to niższych obrotach.
tak zrobilem tak z 700 km

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
674
Miasto
WLKP
Dobra temperatura.

Do góry Bottom