• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

master 2.5 dci 2009r brak zaworu bezpieczeństwa na listwie błąd niskiego ciśnienia

grze693

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zdunska wola
Witam
Auto wyrzuca błąd za niskiego ciśnienia na listwie czyli standardowy błąd,
ale po dobraniu się do listwy okazuje się że tam jest jakaś inna listwa raczej bez przelewu ?
Starsze miały na końcu zawór bezpieczeństwa i przelew (tutaj na końcu ona jest zaślepiona a miejsce na przelew surowe)
Teraz pytanie gdzie jest ten zawór w pompie cr ? Czy to jakaś wersja bez zaworu bezpieczeństwa ? Auto odpala rano i w mrozy ale jak ciepłe to juz kreci i łapie jak by gdzieś to ciśnienie uciekało (nowe aku i rozrusznik ) -
Mam możliwość podmiany regulatora i czujnika .
Puki zimne jeszcze jest ok ale po zagrzaniu każde mocne wciśniecie gazu powoduje check i w efekcie nawet zgaśniecie. Po chwili odpali i jedzie dalej .
RENAULT-MASTER-II-2-5-DCI-LISTWA-WTRYSKOWA.jpg listwa.jpg

Punktów
0
Miasto
Gdynia
Witam :). Czy udalo sie rozwiazac ten problem? U mnie to samo...na listwie brak zaworu bezpieczenstwa. Mam pompe wstepna zintegrowana z pompa wysokiego cisnienia i nigdzie nie moge zlokalizowac niczego o tej samej funkcji :(

Do góry Bottom