• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Master 3 2.3 nie odpala

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Nie ma rury do przeplywomierza no i zapomniałem tu dopisać ze pompa została ustawiona na oko póki co ale wydaje mi się że pomimo to powinien zapalić

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Nie ma rury do przeplywomierza no i zapomniałem tu dopisać ze pompa została ustawiona na oko póki co ale wydaje mi się że pomimo to powinien zapalić
Złóż cały dolot francuzy nie lubią przerw

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Mieliście rację Panowie, założyłem rurę i chodzi, no kurła co za gówno te francuzy ile to nerwów mogą napsuć jak się o nich nie wie wszystkiego
Ale zobaczcie paradoks, w tamtym tyg robiłem ta sama operacje tyle że w trafiku i trafic 1.6 chodzi bez rury od filtra.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Mieliście rację Panowie, założyłem rurę i chodzi, no kurła co za gówno te francuzy ile to nerwów mogą napsuć jak się o nich nie wie wszystkiego
Ale zobaczcie paradoks, w tamtym tyg robiłem ta sama operacje tyle że w trafiku i trafic 1.6 chodzi bez rury od filtra.
Też nauczyłem się tego na własnym przypadku , złożyłem peugeota 508 2.0 HDi silnik kompletny remont. I nie mogłem odpalić , myślałem że popychacze źle ułożone , rozrząd sprawdzałem itp, tyle główkowania a wychodziło że wszystko dobrze . W pewnym momencie złożyłem auto do końca czyli założyłem rurę od dolotu i mówię wypycham będę się głowił na drugi dzień . Złożyłem wsiadłem za koło i spróbowałem poraz ostatni i odrazu zagadał . Od tamtej pory każdego francuza składam z dolotem.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Większość mechaników, którzy robią wszystkie marki pewnie przeszło to samo. Ja masterka męczyłem dwa dni, a wystarczyło założyć rurę od intercoolera

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Dobra niestety radość nie trwała długo, palił ładnie chodził ładnie, przestawiłem go zaledwie 10 metrów rano i 10 metrów teraz i silnik zaczął napier.... i sporo dymu odrazu zgasilem, wygląda na wtrysk no ale że jak?
Teraz nie odpala wcale, wyskoczył błąd 00871C cisnienie szyny nieprawidłowe napięcie.

Zadane 250 bar a generuje niecałe 100
Korekty 0.50 0.80 0.80 i na pierwszym 1.80

Czy niezakodowane mogły tak zwariować?

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Nowe info, tak kilkarazy próbowałem i nagle odpalił, chodził cichutko , sprawdzam ciśnienie wszystko w normie, trochę podgazowalem chmura dymu i zgasł I już nie odpalił, przy kreceniu osiąga zadane ciśnienie ale nic, znowu go kilka razy kręciłem i odpalił ale znowu stuka i ciśnienia nie trzyma o co tu kurła chodzi?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Wtrysk się zawiesza albo regulator ciśnienia siadł

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
pisałeś, że tam dużo opiłków było. myłeś, płukałeś?
skąd się one wzięły?
zauważyłem baaardzo dużo opiłków także cały układ do wymiany raczej.

podejrzewam, że reszta opiłków rozeszła się po układzie i blokuje.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Cały układ był myty, wyjmowany zbiornik, przedmuchiwane z benzyna wszystkie rurki, nowy filtr oczywiście nowa pompa i wtryski.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
no to jeszcze raz: skąd się te opiłki wzięły?

to, że wypłukałeś wszystko, nie znaczy, że usunąłeś przyczynę pojawiania się opiłków.

Leo2024

Nowy
Punktów
0
Aczkolwiek w najnowszej wersji oprogramowania chyba to już poprawili.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Nie, po którejś próbie odpalenia wypluł wielką kałuże oleju, po sprawdzeniu ciśnienia na jednym wyszło 11 bar

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
Nie, po którejś próbie odpalenia wypluł wielką kałuże oleju, po sprawdzeniu ciśnienia na jednym wyszło 11 bar
no to skąd wiesz, że jest dziura w tłoku?
zrzuciłeś głowicę?

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Nie, ale wszystko na to wskazuje, tak czy tak nie będę robił doktoratu, silnik do wymiany w całości

Do góry Bottom