• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
Miałem kiedyś przypadek w Seat Incab1,4i i bdzwonił gościu ze chciałby na diagnostykę podjechać jakoś czasu nie miałem i tak jakoś się zwlekało aż w końcu dzwonię do gościa zapraszam na diagnostykę a on ze auto czasami poszarpuje ale kontrolka check zgasła i tak zażartowałem pewnie się przepaliła i Faktycznie przypaliła się dioda w liczniku od check engine po zatym jakieś wypadanie zapłonu

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Bartek 4x4 i co testowałeś już może nowe oprogramowanie MaxiEcu? Jak tak to podziel się nowościami, słyszałem że ma już odczyt pojazdu po VIN.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Nie. Mam linka na poczcie z informacją, że w google coś z moim kontem nie tak

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Podobno do końca 1 kwartału ma wyjść oficjalnie nowa wersja to poczekam jeszcze miesiąc i zobaczymy co oferuje te nowe oprogramowanie

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Dziś się pobawiłem w Megane 2006 r. Nie przeszło przeglądu. Wycieki i poduszki powietrzne.
Poduszek oczywiście brak ale na szybko udało się je tak poprostu wykodować. Na zegarach żadna kontrolka się nie swieci

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Czyli jakieś konkretne zmiany są w tej nowej wersji. Wedle tego co mi powiedzieli to oficjalnie musiała by wyjść ta nowa wersja w tym miesiącu.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Tzn ja to zrobiłem jeszcze stara wersja. Z nową cisza na mailu nic nie ma

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
No właśnie patrzyłem na ich stronie i widziałem że jest możliwość zrobienia tego starą wersją. A pisali ci że masz do pobrania próbną wersję nowego oprogramowania? Jak tak to może masz na swoim koncie w maxiecu.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A zerkne. Bo ja mało korzystam z neta
Automatyczne połączenie postów:

Nie ma..

MIRMIX

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich. Maxiecu testuję od lutego, powiedzmy że mam mieszane uczucia ,, jak to gdy twoja teściowa twoim nowym samochodem wpada w przepaść" .Szczęśliwy że na legalu po polsku i intuicyjny stosunkowo za niewielkie pieniądze z jedną licencją na początek vw. Odczytuje błędy kasuje błędy przeprowadza adaptacje kodowania, ale. miał problem połączenia ze sterownikiem abs vw golf v 19.9 tdi 1K5 2008r kombi logi przesłane drugi problem to odczyt przebiegu (pokazuje 20 km) i problem z odczytem pin immo (nie odczytywał go). Po wysłaniu logów kazano mi pobrać program beta zainstalować i testować. za instalowałem lecz po podłączeniu ma problem z aktualizacją firmware, ale teraz z abs łączy się bez problemu, ale odczyt przebiegu ten sam i odczytuje pin immo ,tylko że co kilka dni inny 10313 po kilku dniach 10314 a dzisiaj 10318. Logi przed chwilą wysłałem i czekam. Jeżeli nic się nie poprawi odsyłam sprzęt sprzedawcy na wymianę na nowy wolny od wad lub zwrot kasy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Nie ma sprzętu idealnego. Ja mam trzech różnych producentów a i tak nie ma 100% pokrycia. Autel np pada na starym roverze a maxi bez problemu

żarówka

Początkujący
Punktów
0
MaxiEcu też już szaleją najpierw wymiany interfejsu odpłatnie no ok idzie to zrozumieć ale teraz z tym MaxiEcu 3.0 to przesadzili żeby sobie korzystać z nowego programu karzą znów wykupić licencje na dany pojazd nawet jak ktoś ma wykupione FULL i najnowszy sprzęt porażka !!!!!

mati_0

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Niedrzwica Kościelna
motowarsztat.net
Wy tak serio ? 850zł - 691,06 zł netto przy działalności to jest jakiś koszt nie do przeskoczenia ?
Ile wy zarabiacie w swoich warsztatach, że was nie stać ? To jest forum profesjonalistów czy majsterkowiczów ?
Co się dzieje w tym kraju ze właściciele warsztatów nie uwzględniają takich kosztów do działalności...
Zapewne ktoś ma ESI lub lanuch czy AutoXscan przecież tam też są aktualizacje płatne. MaxiEcu nie powala funkcjami często potrafi się wyłożyć na czymś chociaż czasem potrafi pomóc.
Nie każą, nie musisz kup sobie za rok 3.0 i Ci się zamortyzuje przez ten czas. Nagle ameryki nie odkryją i funkcji nie przybędzie nie wiadomo ile, nie kupuj dziś tylko później i masz problem z głowy.
Na dzień dzisiejszy 2.0 vs 3.0 to głównie sam interfejs oprogramowania się różni + wersja na android, więc praca będzie łatwiejsza bo ma historię pojazdów, ulubione pojazdy itd..

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Jak Ci przyjdzie za autela 480 dolarów to dopiero jest ból. 120 za daną markę to tanio. U mnie jak ktoś tylko pomyśli o.oodlaczeniu kompa już ma 50 zł a gdzie tam kasowanie błędów. Chopy nie psujcie rynku. Później tak jest. Zakup skrzyni jej wymiana a chłop przychodzi po auto i ma 400 zł w portfelu

Ostatnia edycja:

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Dla mnie MaxiEcu 3 to całkiem nowy program do niewielkich poprawek, myślałem że będzie to ulepszenie MaxiEcu 2 a tu się okazuje że ten program został stworzony jak by przez innych programistów którzy nie widzieli na oczy wcześniejszej wersji programu. W nowej wersji brakuje mi możliwości wyboru gdzie ma ją być zapisane automatycznie usterki bo teraz zapisuje w ukrytym folderze którego większość nie potrafi znaleźć, brak możliwości zapisu parametrów bieżących w formie XML dla mnie bardzo przydatne gdyż używałem tego podczas testu auta ( jechałem autem na test a potem odczytywałem parametry z zapisanego pliku XML) oraz brakuje opisu w jakiej jednostce jest dany parametr dopiero po wyborze wyskakuje czy on jest w Voltach czy w procentach lub w jeszcze innej jednostce.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
MaxiEcu też już szaleją najpierw wymiany interfejsu odpłatnie no ok idzie to zrozumieć ale teraz z tym MaxiEcu 3.0 to przesadzili żeby sobie korzystać z nowego programu karzą znów wykupić licencje na dany pojazd nawet jak ktoś ma wykupione FULL i najnowszy sprzęt porażka !!!!!
Przyzwyczaisz się. Ja używam go niekomercyjnie dla siebie i znajomych i nie płaczę płacąc te kilka stówek. Zobaczymy jak będzie działał ten nowy programik. Przyzwyczaiłem się do wersji2 i znów zmiana li znowu nauka. :)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Przecież to jedna pyta. Dwójka czy trójka. Jedynie brak kabla.

Do góry Bottom