• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
to takie powiedzenie mam..to takie chińskie opony robione koło radomia..

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
doobra ziupa z radomia

tak z innej strony, to chwalić tez za bardzo nie można, bo za chwilę w cene bedą wliczone koszty wynajmu biurowców w centrum W-wy i leasingów na fury dla prezesów, i cena sprzetu skoczy o jedno zero.

rybolek

Początkujący
Punktów
0
Witam,
czy ktoś mógłby porównać możliwości MaxiEcu i Diagboxa/PP2000? Posiadam dwa Peugeoty, 50008 z 2012 i 208 z 2013 roku. Interfejs ma służyć głównie do sprawdzenia parametrów i przyczyn pojawienia się ewentualnej kontrolki silnika czy systemu bezpieczeństwa (właśnie mam jakiś problem z Airbagami itd.).
Nie jestem mechanikiem, więc być może wystarczyłby mi nawet zwykły ELM327 za kilkanaście zł, chociaż nim na sprawdzanie Airbagów pewnie nie mam szans. Poza tym mile widziane też różne opcje kodowania, ale raczej nie w stylu kodowania wtryskiwaczy, bo tym to i tak zajmowałby się mechanik, ale zmiana jakichś ustawień, bajerów (czy to w ogóle jest możliwe w MaxiEcu?).
W sumie Diagboxa i tak nie będę kupował, bo nie zamierzam przyczyniać się do piractwa; bardziej interesuje mnie różnica w liczbie funkcjonalności, no i te możliwości kodowania, bo już nie raz spotkałem się z opinią, że MaxiEcu to "tylko do diagnostyki".

Pozdrawiam

bss2

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
polska
Witam uzywa ktoś tego nowego interfejsu 4generacji.Wymieniłem i narazie porażka aktualizacja (u mnie tylko przez blutu) teraz pobrałem najnowsze oprogramowanie to samo .Po przełonczeni na wifi zrywa połączenia z autem

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Witam uzywa ktoś tego nowego interfejsu 4generacji.Wymieniłem i narazie porażka aktualizacja (u mnie tylko przez blutu) teraz pobrałem najnowsze oprogramowanie to samo .Po przełonczeni na wifi zrywa połączenia z autem

Kontaktował się Pan z działem technicznym? Jeżeli nie to prosimy o kontakt lub przesłanie w wiadomości prywatnej, adresu email, do którego przypisana jest licencja.
Skontaktujemy się i postaramy się namierzyć przyczynę.

okra14

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Czy "MaxiECU" pozwoli mi na aktywowanie (adaptacje) doświetlenie zakrętów w mercedesie W211 z 2004r. po wymianie SAM u pasażera i pod maską

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Pytanie do maxi: kiedy i czy w ogóle będzie wsparcie dla Iveco daily VI ? Bo jak na razie to mniej niż zero. Nie wspomnę o starym Mercedesie np. sprinterku, ta sama sytuacja. Chociaż podstawowe wartości żeczywiste by się przydały. Rozumiem jeszcze młode Iveco ale stary merc to porażka.

fineks666

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olsztyn
Ja tam jestem trochę zawiedziony Maxiecu. Kupiłem żeby mieć Polski legalny program. Mam A6 C6 3.0 TDI BMK. Zgłosiłem z pół roku temu już chyba że parametrów DPFa w blokach pomiarowych nie uświadczysz. Wypalania serwisowego też... Jak wykonujesz raport błędow z ich wykasowaniem to na koniec przydałoby się jakieś podsumowanie które błędy skasowało, a które zostały. A tak dostajesz raport z błędami i nie wiesz. Kolejna rzecz, przydałaby się jakaś zakładka ulubione marki żeby za każdym razem nie szukać tego samego. W wielu błędach brak rozwinięcia, kiedy wyskoczył i czegoś więcej na jego temat... No jest jeszcze wiele pracy nad interfejsem na pewno.

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Ja tam jestem trochę zawiedziony Maxiecu. Kupiłem żeby mieć Polski legalny program. Mam A6 C6 3.0 TDI BMK. Zgłosiłem z pół roku temu już chyba że parametrów DPFa w blokach pomiarowych nie uświadczysz. Wypalania serwisowego też... Jak wykonujesz raport błędow z ich wykasowaniem to na koniec przydałoby się jakieś podsumowanie które błędy skasowało, a które zostały. A tak dostajesz raport z błędami i nie wiesz. Kolejna rzecz, przydałaby się jakaś zakładka ulubione marki żeby za każdym razem nie szukać tego samego. W wielu błędach brak rozwinięcia, kiedy wyskoczył i czegoś więcej na jego temat... No jest jeszcze wiele pracy nad interfejsem na pewno.

Zgodnie z informacją zawartą na naszej stronie w zakładce funkcjonalności:
https://maxiecu.com/pl/produkty/wyszukiwarka-funkcjonalnosci/
Nie mamy w ofercie wypalania filtra DPF ani odczytu parametrów dotyczących sadzy dla silnika BMK więc trudno wymagać tego, abyśmy dodali wszystko "od ręki" ponieważ pracujemy nad różnymi markami, nie tylko nad Audi oraz mamy dość szeroką bazę klientów, dla których również staramy się dodać dodatkowe funkcje.

Najlepszym rozwiązaniem jest kontaktowanie się z działem technicznym firmy i na pewno zostałby Pan poproszony o dodatkowe pliki, które być może umożliwiłyby dodanie wspomnianych opcji. Jeżeli taki kontakt miał miejsce to prawdopodobnie pliki nie zostały wykonane lub zostały wykonane nieprawidłowo, o czym zawsze informujemy.

Co do samych błędów to oczywiście standardowe opisy błędów jak najbardziej są, natomiast jeżeli szuka Pan "poradników" gdzie szukać przyczyny ich powstania, to niestety nie mamy tego w ofercie i nigdzie nie promujemy takiej opcji.
Informacje "kiedy błąd wyskoczył" nie są standardem i tak zwane "zamrożone ramki" występują w naszym oprogramowaniu, ale nie jest to standard wszystkich sterowników.

Resztę oczywiście potraktujemy jako sugestię na przyszłe wersję oprogramowania i zachęcamy do prawidłowego zapoznania się z ofertą oraz kontaktu telefonicznego, w razie jakichkolwiek pytań lub niejasności.

fineks666

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olsztyn
Witam.
Pliki wysłałem już jakiś czas temu poprzez konto Maxiecu. Niestety temat pozostał bez odzewu... Ale ok.
Mam nadzieję że nie odbierają Państwo mojej opinii jako narzekania jakiegoś malkontenta gdyż nie to było moim zamiarem. Zależy mi aby Państwa oprogramowanie rozwijało się i było coraz lepsze. Racja. Nie śledziłem przed zakupem parametr po parametrze co program ma a czego nie ma ale proszę się nie dziwić. Nie przyszło mi do głowy że tak ważny w samochodzie podzespół jak DPF nie będzie możliwy do diagnostyki w silniku BMK za pomocą Maxiecu. Ale to nic. Są przecież inne możliwości i jeśli jest konieczność, trzeba z nich korzystać.
Co do raportu z diagnostyki- proszę pomyśleć o jakimś raporcie który uwzględni co usunął program a co pozostało. Będzie bardzo pomocne.
Zgadzam się że to dość obszerny program i nie może mieć wszystkiego ale mam nadzieję że będzie na bieżąco rozwijany i będzie coraz lepszy.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
to może bardziej pytanie do elektroników zawodowych jaki kupić może TEXE

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Nie ma programu co wszystko ogarnia baz problemowo, ale fakt , że Maxiecu ma trochę niedoróbek.
S-Max 2006 rok, jest dostępna opcja w sterowniku poduszek kasowania zdarzenia wypadkowego, wykonuję to i niby wszytko idzie właściwie, operacja zakończona powodzeniem, a kontrolka dalej świeci i powraca błąd o zdarzeniu. Wykonałem to innym programem i poszło bez problemowo.
Nie piszę już do maxiecu, ponieważ oni chcą wysługiwać się klientami i żądają plików log, które nie zawsze mam czas zapisać, inaczej nie przyjmują zgłoszenia co jest idiotyzmem, bo skoro sugeruję im błąd, to powinni się nim zająć nawet bez plików log, jest to w ich interesie a nie w moim.

RRoooo

Nowy
Punktów
2
Podłączę się do dyskusji na temat wyższości jednego czy drugiego interfejsu. Otóż adaptowałem klucze do citroena C2 przez Maxiecu. Niby tak, jak w opisie i zgodnie z instrukcją. W przypadku adaptacji kolejnego klucza - wywalało mi poprzedni. Niestety. Lexia poradziła sobie bez problemu. Taka to była moja przygoda. :)

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Pytanie do autorów Maxiecu. Przy diagnostyce wskazań czujników kół układu ABS w tipo 2018 wskazania z czujników pokazują zawyżoną wartość prędkości przy wskazaniach licznika ~10km/h wskazania z czujników pokazują wartość ~170km/h, prędkość na liczniku ~40km/h wskazania z czujników na poziomie 360km/h. LOG-a nie zrobiłem bo brakło czasu. Podłączyłem samochód pod tester serwisowy i wskazania z czujników i wskazania licznika się pokrywają. Czy możecie sprawdzić błąd w programie czy konieczne jest wykonanie LOG-a aby dokonać poprawki.

Do góry Bottom