• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 626 2.0

O3p

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
Mam mały problem w samochodzie, Mazda 626 2.0 1995 po ok 8h postoju jak odpalam to mam zasłonę dymną (biały dym) ale tak przez ok 5 sekund i przestaje dymic, oleju bierze ok. 200-300ml/1000km, chłodziwa nie ubywa, oleju w układzie chłodzenia nie ma, budyniu pod korkiem też nie. Przy powolnym zwiększaniu prędkości szarpie na niektórych obrotach, jak gaz do dechy idzie gładko, stoję na światłach czasami czuć benzyne... co jest nie tak żeby zmniejszyć spalanie i to dymienie. W wakacje jak kupiłem ten samochod w 2016 palił max 10l/100teraz 17... zaczął się tak pierdzielic od czasu gdy mi coś strzeliło zaczęło nim rzucać i mniej więcej wrócil do formy... ale nie do końca bo objawy jak wyzej

Ostatnia edycja:

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Pewnie olej nacieka z uszczelniaczy zaworowych, stad ten bialy dymek chwile po odpaleniu lub nieszczelne wtrykiwacze. Ale to i tak do sprawdzenia.

O3p

Nowy
Punktów
0
Miasto
Radom
Dzieki, sprawdze :)
Wierzcie lub nie ale po kupnie samochodu (przebieg miał 278tys, teraz już 292) on mi palił po mieście 8,5/100 z moich obliczeń bo komputera nie ma.

Do góry Bottom