• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mechanik do fiata lubelskie

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Rzeczywiście, nie w tym temacie miałem napisać ten tekst.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Czy ten blad 1029 nadal jest w sterowniku?

Sprobuj podmienic sterownik moze to wina tego

frrrr

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Samochód w ASO ich niewiedza jest porażająca, coś czuję że będę miał przeprawę z nimi... To ja skończyłem elektronikę i motoryzacja to moje hobby a osoba która przyjmuje klienta powinna mieć o wiele większe doświadczenie a ten mi tu gada o poduszkach silnika... Mówie że chce sprawdzić i jak coś to ustawić rozrząd bo silnik nierówno pracuje do 1000 obrotów , z jazdą i przyspieszeniem nie ma problemu a ten o poduszkach .... załamka.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Mysle ze przy rozrzadzie by byla zla korelacja czujnika walka roz.

frrrr

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Nie ma po resetowaniu ustawień ecu i koła fonicznego nie ma . Tylko koło foniczne nie chce sie adoptować zobaczę jak będzie po korekcji rozrządu.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jeśli masz problemy z ciśnieniem w kolektorze a jesteś pewny szczelności, to zostaje ustawienie rozrządu zgodnie ze sztuką.

frrrr

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Szczelność sprawdziłem wizualnie dotykowo i jeszcze psikałem na gęsto plakiem po złączach gumowych i kolektorze.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A po co ją sprawdzć, tę kompresje? Przecie lepiej jechać do aso i wysypać kilka setek na spr.rozrządu. Taki test komprechy to kupa roboty. Zaczynasz kolego frrrr od dupy strony, no ale to twoja kasa.

frrrr

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Ustawiają rozrząd umowa była taka że jakby wyszło coś innego to mieli się kontaktować samochód jutro rano będę mieć to napisze co i jak.

frrrr

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Panowie cud się stał po ustawieniu rozrządu na oryginalnych blokadach auto jest nie do poznania. Samochodem nie szarpie przy zmianie biegów, samochodem nie telepie jak traktorem podczas ruszania mogę ruszyć tak delikatnie a nie takim strzałem jedyny minus to auto jest zamulone. Jutro zrobię trasę i zobaczę jak jedzie w trasie. Załączam parametry. Jak dwa topowe warsztaty mogły ustawić źle rozrząd o ponad 1,5 zęba? ustawiali na korektor?

Martwi mnie jeszcze to koło foniczne wieczorem zrobię adaptacje bo na razie nie mam czasu .

Panowie w samochodzie muszę założyć LPG z tego względu że jeżdżę dużo po mieście a on łyka ponad 10 l benzyny w trasie schodzę na 6l. Podpowiedzcie mi jakie komponenty są najlepsze do tego silnika? Na instalacje chce przeznaczyć około 3tys.

Załączniki

• par 1.jpg
    par 1.jpg
    226 KB · Wyświetleń: 7
  • par 2.jpg
    par 2.jpg
    249,9 KB · Wyświetleń: 7
  • par 3.jpg
    par 3.jpg
    248,1 KB · Wyświetleń: 7
  • par 4.jpg
    par 4.jpg
    194,6 KB · Wyświetleń: 8
  • par 5.jpg
    par 5.jpg
    246,6 KB · Wyświetleń: 7
  • par 6.jpg
    par 6.jpg
    222 KB · Wyświetleń: 8
Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak to jest z diagnozą auta przez internet...:D niektórym ,,magiczne kule,, szwankują...:meh:

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Czy napisałem wymień czy odłącz - czytaj ze zrozumieniem. Mam uzasadnić dlaczego?
Napisałem, że praca silnika przy takim manewrze pewnie by się nie zmieniła (trachnięty rozrząd), więc zgodnie z twoją logiką pierwsze co to wymieniłby sondę... - czytaj ze zrozumieniem a czasem między wierszami - tutaj potrzeba IQ powyżej 70...

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Ty jak nasz jeden z byłych prezydentów co innego mówi, co innego myśli i co inne robi.
Jak ktoś pisze odłącz, to znaczy odłącz a nie wymień żeby odłączyć. Masz bardzo pokrętną logikę czytania wprost między wierszami.

Ostatnia edycja:

frrrr

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Koledzy to jeszcze jedną rade potrzebuję aby znowu nie utopić kasy ciężko wchodzi mi drugi bieg z 1 na 2 po rozgrzaniu samochodu problem ustaje to wina oleju w skrzyni?

Do góry Bottom